3 Nisan'da yapılacak seçimler öncesi gözler yine her seçimin ilgi odağı olan Ticaret Odası'na çevrildi. Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu'nun son meclis toplantısında aday olmayacağını söylemesi ile kulisler daha da hareketlendi. Gruplarından çıkmaları halinde odada başkanlık için Rıdvan Köksüzer, Beyhan Külekçi, Mahmut Yıldırım, Tuncay Yıldırım, Sıtkı Severoğlu, Melih Meriç, Fatih Güllüoğlu ve Gökhan Çelikturk'ün isimleri geçiyor. Sanayi Odası'nda Adil Konukoğlu, Borsada Ahmet Tiryakioğlu ile devam edilmesi beklenirken, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinde iki dönem şartı nedeniyle Abdulkadir Çıkmaz da aday olamıyor.

HIDIROĞLU 'BEN YOKUM' DEDİ

Ticaret Odası'nın son meclis toplantısı geçtiğimiz hafta Çarşamba günü yapıldı. Beyhan Hıdıroğlu'nun meclis toplantısındaki konuşmasında başkanlığa aday olmayacağını açıkladığı, bu sırada bir meclis üyesinin meclise de mi gelmeyeceksiniz diye sorduğu, Hıdıroğlu'nun da hiç bir yere aday olmacağını söylediği öğrenildi.

GTO'DA MECLİS ÜYE SAYISI ARTTI

Gaziantep Ticaret Odası'nda yaklaşık 12 bin 500 üye 3 Nisan'da sandık başına gidecek. 41 grup, muhtemelen 247 meslek komite üyesi seçilecek. Ticaret Odası'nda meclis üye sayı daha önce 91 iken, bu seçimde 103'e çıkıyor. 10 Nisan'da meclis başkanlık divanı, yönetim kurulu başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, disiplin kurulu, TOBB delegeliği seçilecek.

GTO'DA KİMLERİN İSMİ BAŞKANLIK İÇİN GEÇİYOR?

Ticaret Odası'nda gruplarından çıkmaları halinde başkanlık için çok sayıda kişinin ismi geçiyor. Bunlar arasında Rıdvan Köksüzer, Beyhan Külekçi, Mahmut Yıldırım, Tuncay Yıldırım, Sıtkı Severoğlu, Melih Meriç, Fatih Güllüoğlu ve Gökhan Çeliktürk var.

ÖZMEN:ADAY DEĞİLİM

Gaziantep Ticaret Odası ve Borsa Başkanlığı için ismi geçen Güneydoğu Un Sanayicileri Derneği Başkanı Erhan Özmen, ne ticaret odası ne de borsada adaylık düşünmediğini söyledi. Özmen, "Odaya da, borsaya da adaylık düşünmüyorum. Mevcut sorumluluklarım, mevcut görevlerim vesilesiyle adaylık düşünmüyorum. Yoksa hizmet hizmettir. Memnuniyetle ama, bulunduğum mevcut koşullarım sebebiyle buralarda böyle bir adaylık sözkonusu değil" dedi.

TİRYAKİOĞLU ADAY OLACAK

1054 üyesi olan Gaziantep Ticaret Odası'nda grup sayısı 11'den 12'ye çıkıyor. 27 olan meclis üyesi sayısı ise 3 artarak 30 olacak. Ticaret Borsası'nda komite ve meclis üyeliği seçimleri 3 Nisan'da yapılacak. Borsada mevcut başkan Ahmet Tiryakioğlu'nun yeniden aday olacağı öğrenilirken, karşısına şu ana kadar da çıkan bir rakip yok.

GAİB'DE SEÇİMLER 2 NİSAN'DA BAŞLIYOR

Güneydoğu Anadolu İhracatçı birliklerinde seçimler 2 Nisan'da başlıyor. Hububat-Bakliyat, Yağlı Tohum ve Mamülleri İhracatçı Birliği ve Kuru Meyve Mamülleri İhracatçı Birliği'nin seçimi 2 Nisan'da, Halı İhracatçı Birliği 11 Nisan, Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçı Birliği'nde ise seçimler 17 Nisan'da yapılacak.

ÇIKMAZ:YÖNETİME ADAYIM

Birlik seçimlerinde iki dönem kuralı nedeniyle aday olamayan GAİB Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, hizmete yönetimde devam edeceğini söyledi. Odalarda iki dönem kuralı olmadığını, sadece birliklerde olduğunu belirten Çıkmaz, "Odalara da bu kural gelmişti, ancak Anayasa mahkemesi iptal etti. Ben başkan olamıyorum, ancak yönetim kuruluna adayım. Millete iyiliğimiz dokunmaya devam ederse o yeter" dedi.

KONUKOĞLU VE KAPLAN DA ADAY OLAMIYOR

Abdulkadir Çıkmaz gibi Tekstil İhracatçıları Birliği Başkanı Sami Konukoğlu ve Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Selahattin Kaplan da iki dönem kuralı nedeniyle birliklere aday olamıyor. Halıcılarda Ahmet Kaplan ve İlyas Öztürkmen’in yarışması beklenirken, tekstil, kuru meyve birliklerinde ise adayların kimler olacağı merakla bekleniyor.

ALTUNKAYA İSMİ ÖNDE

Tekstil, kuru meyve ve halı ihracatçıları birliği başkanlarının aday olamayacağı birlik seçimlerinde Hububat-Bakliyat, Yağlı Tohum ve Mamülleri başkanı Mahsum Altunkaya aday olacak. Birlik kulislerinde Altunkaya 20 Nisan’da yapılacak olan GAİB Koordinatör Başkanlığı seçiminde birlik başkanlığına en yakın isim gibi görünüyor. Meral KINACILAR