Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından hazırlanan "Mesleki Eğitim için Oda, Okul ve Özel Sektör İşbirliği Projesi" kapanış toplantısı yapıldı.

GSO'dan yapılan açıklamaya göre, toplantıya, GSO Genel Sekreteri ve Proje Koordinatörü Kürşat Göncü, proje ortakları, proje iştirakçileri ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. GSO Genel Sekreteri Kürşat Göncü, toplantıdaki konuşmasında, proje kapsamında mesleki eğitim anlamda büyük adımlar atıldığını belirtti.

Endüstri ve meslek liseleriyle var olan ilişkilerde proje sayesinde daha da önemli bir ilerleme kaydedildiğini ifade eden Göncü, "Proje sayesinde meslek liselerinde eğitim veren öğretmenlerimiz sanayi tesislerini görme fırsatı buldular. Yine meslek liselerinde okuyan öğrencilerimiz odamıza gelerek iş hayatını yerinde görme fırsatı yakaladılar. Meslek liseleriyle olan ve çözülmesi gereken konularda bilgi alışverişi sağlandı" ifadelerini kullandı. Gaziantep'te sanayinin ihtiyacı olan kalifiye eleman ihtiyacını tüm tarafların bir araya gelecek şekilde karşılanmasını sağlamak istediklerini aktaran Göncü, projeye destek verenlere teşekkür etti.

ÇALI: PROTOKOL İMZALADIK

GSO Proje Planlama ve Eğitim Departmanı Müdürü Proje Sorumlusu İbrahim Çalı ise projenin genel hedeflerinin, mesleki eğitimin kalitesinin arttırılması, meslek okulları ve özel sektör arasındaki işbirliği ve ilişkilerin güçlendirilmesi, öğrenci, öğretmen ve özel sektör boyutu ile mesleki eğitimin öneminin vurgulanması ve mesleki eğitime olan ilginin arttırılması, meslek seçimi ve kariyer planlaması için alternatif öğrenme metotlarının hayata geçirilmesi olduğunu kaydetti.

Çalı, proje kapsamında mesleki eğitim veren okullarla GSO arasında işbirliği protokolleri imzalandığını, kesleki eğitim veren okulların öğretmenlerine ve sanayide çalışan usta başlarına eğitimler verildiğini, eğitimlerin tamamlanmasının ardından, eğitimlerde anlatılan teorik bilgilerin sanayideki pratik uygulamalarının yerinde incelenmesi amacı ile teknik geziler organize edildiğini bildirdi. AA