Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan ’2013 Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı' firması araştırması sonuçlarına göre Oba Grup’a bağlı olarak faaliyet gösteren Oba Makarna ve İpek Yem ilk 500 içerisine girdi.

Oba Grup bünyesinde faaliyet gösteren şirketlerinin başarı sıralamasıyla ilgili bir değerlendirme yapan Oba Grup Yönetim Kurulu Başkanı Musa Özgüçlü hedeflerinin ihracatta daha üst sıralarda yer almak olduğunu söyledi. Oba Makarna'nın Türkiye genelinde 142. sırada yer alıırken, il genelinde 7.sıraya yerleştiğini belirten Özgüçlü, "Diğer taraftan İpek Yem’de ilk beş yüz firma arasına girmeyi başarmış ve Türkiye genelinde 442.sırada yer almış Gaziantep sıralamasında ise 41.sıraya yükselmiştir. Elbette bundan sonraki hedeflerimiz arasında ihraca rakamlarının arttırılması için gerekli çalışmaları sürdürmek yanında makine parkurumuza yönelik yatırımlarımızı da arttırmaktır” dedi.

İÇ PİSAYADA ÖNEMLİ

Oba Makarnanın 2014 yılındaki en büyük hedeflerinden birisinin yurt dışında olduğu gibi yurt içi piyasalarda da ilk sıralarda yer almak olduğuna dikkat çeken Özgüçlü, “İhracat alanında sektörümüzdeki liderliğimizin iç piyasada da sürmesi yönündeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gerek bayi ağı oluşumu gerekse ürün tanıtımına ağırlık verdik. Birçok bölgede bunu tamamladık. Çeşitli araştırma şirketleri tüketiciler üzerinde yapılan anket sonuçlarına göre Oba Makarna Türkiye’de markasıyla bilinen ilk üç makarna markası içerisinde yer alıyor. İç piyasalara yönelik olarak yürüttüğümüz çalışmalarla iç piyasadaki marka bilinirliliğimizi de 1.sıraya yükseltmeye çalışacağız. 2014 yılı hedeflerimizden biriside Türkiye’de herkesin Oba makarnayı sofrasına taşımak. Bunu başaracağımıza inanıyoruz" şeklinde konuştu. BAHRİ GEBEL