Bundan sonra kullanıcıların bu tür sitelere girişi oldukça güçleşecek. Çocukları bu tür sitelerden uzak tutmak için artık yetişkin sitelerine girmek çok daha zor olacak. Yaşının 18 ve üzeri olduğunu ispatlayamayanlar site dışında kalacak.Bugüne kadar siteler kullanıcılarına '18 yaşının üstünde misin' diye soruyor ve 'Evet' yanıtı veren doğrudan sitelere girebiliyordu. Ancak bunun hiçbir işe yaramadığı ortada.İngiltere'de başlatılan yeni bir kampanyaya göre bu sitelere girmek isteyenler artık bazı özel bilgilerini paylaşmak zorunda kalacak, ki bu sitelere girebileceği yaşın yetkin olduğu anlaşılabilsin! Ama nasıl?Pasaport ve kimlik bilgileri ve hatta kredi kartı bilgileri bu sitelere girmeye çalışanlardan istenecek!
Bu bilgileri paylaşmayanlar site dışında tutulacak ve milyonlarca çocuğun bu şekilde yetişkin sitelerinden uzak tutulması sağlanacak.Pasaport ve kimlik bilgileri dışında telefon numaraları da 18 yaş ve üstü olduğunun ispatı için kullanılabilecek.
Ancak ciddi bir sorun var: Bu bilgileri sitelere girmek için kim paylaşacak? Bilgilerin gizliliği ne olacak? Kredi kartı bilgilerini kim paylaşmak isteyecek?Uzmanlara göre bu bilgiler asla saklanmayacak ve sadece 18 yaş üstü kişilerin siteye girmesi sağlanacak. Ancak ortada büyük bir güvenlik sorunu olduğu çok açık ve bu girişim daha epey tartışılacağa benziyor!Bu arada telefondan yetişkin sitesine girenlere kötü haber geldi. Eğer bir kez bile olsa girdiyseniz bakın sizi ne bekliyor?Bazı yetişkin sitelerine bulaşan zararlı bir yazılım, tehlike saçmaya devam ediyor. Özellikle Chrome üzerinden yayılan bu zararlı bir güncelleme şeklinde bilgisayar ve telefonlara saldırıyor. Bu virüs telefonunuza bulaştığı anda şifrelerinizi, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarınızı ele geçirebiliyor. Yani tehlike epey büyük!,Diğer yandan söz konusu virüs, sitenin arka planında çalışıyor, gizli bir şekilde reklamlara tıklatarak para kazanıyor ve kullanıcılar da ne olup ne bittiğinin farkına varamıyor.Ayrıca virüs bilgisayarınızın ekran kartı ve işlemcisini de kullanarak bitcoin üretiyor, yani sırtınızdan para da kazanıyor!Hackerlar bu şekilde binlerce kişinin bilgisayar ve telefonunu kullanarak bitcoin madenciliği yapabiliyor.
İnternetten yetişkin sitelerine giren ve burada video izleyenler, Kovter adlı bir kötü amaçlı yazılımın kurbanı olmaya başlamışlardı.Şu an halen dolaşımda olan virüs yazılımı insanları kandırmaya devam ediyor. Yazılım tipi olarak sahte reklamlara tıklanmasına neden olan ve bu reklamlar üzerinden para kazandıran Kovter, çok ciddi bir tehdit unsuru.Önce bilgisayarınıza giriyor, ardından kullanıcıların fotoğraflarını ve kişisel bilgilerini çalıyor.Kullanıcıların dosyalarını şifreleyen ve hiçbir şekilde kullanıcıların açamadığı içeriklere ulaşabilmeniz için ise fidyeyi ödemeniz gerekiyor!Fidye ödenmezse veriler şifreli kalıyor ve hatta belirli bir süre sonra silinebiliyor.Google yetişkin sitelerine girenleri böyle izliyor!Chrome'la birlikte gizli sekmeden yetişkin sitesine giriyorsanız takiptesiniz! Google resmen sizi izliyor ve bakın ne yapıyor?The Independent'ın haberine göre bu tür siteleri gizli sekmede açan ve ardında iz bırakmak istemeyen kullanıcıları bir sürpriz bekliyor.Eğer 100 kadar sekmeyi telefonunuz üzerinden gizli sekmede açarsanız sekme sayısını gösteren kısımdaki 100 rakamı yerini ':)' simgesine bırakıyor.Bu arada iPhone ve Android kullanıcılarının gördüğü simge de farklı. iPhone kullananlar normal gülücük ':)' görürken, Android kullananlar ise göz kırpan ';)' işaretiyle karşılaşıyor.