Beğendiremiyoruz. Müşteri bulamıyoruz" diyen fırıncı esnafı en kaliteli unun kentte olduğuna yönelik söylemlere de ise sert tepki gösterdi. Fırıncı esnafı, "Esnaf olarak bizler bile dışarıda başka illere gittiğimiz zaman ekmeğe biz de imreniyoruz. İçi dolu ve dışı dökülmüyor. Ancak biz Gaziantep'e o ekmekleri satamıyoruz" dedi

ÖZBAY: "MALZEMEDEN ÇALDIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORLAR"

İsmet Özbay: "Gaziantep'in farklı bir ekmek kültürü var. İçi dolu ekmek yaptığımız zaman fırıncı ekmeği küçültmüş, malzemeden çalmış gibi bir algı oluşuyor. Ondan dolayı bizde ekmeğin görkemli olması gerekiyor. Bizde ekmeklerin gösterişli olması ve albenisinin olması lazım. İçi dolu ekmek yaparsak halkın beğenisine sunmak çok zor. Bu halkın damak tadıyla ilgili birşey. Taş fırınlar kurduk ve içi dolu ekmekler ürettik ama müşteride sıkıntı çektik. 'Küçük çocuk çiğneyemiyor. Yaşlı insanların dişi yok' dediler. Halk bunu istiyor. Hazmı kolay. İçi dolu ekmek kültürü Gaziantep'te yok."

KARAHAN: "VATANDAŞA BEĞENDİREMİYORUZ"

Yusuf Karahan: "Gaziantep kültürüne göre biz kaliteli ekmek çıkarıyoruz. İstanbul'daki, Ankara'daki, İzmir'deki vatandaş içi dolu ekmekleri beğeniyor. Biz içi dolu ekmek yaptığımız zaman 'Bize ekmeği hamur yediriyorsunuz' diyorlar. Aslında o ekmekler de hamur değil. Sadece kabarmıyor. Aynısını Gaziantep'te de yapabiliriz. Ama vatandaşa beğendiremiyoruz. Vatandaş o içi dolu ekmeği istemiyor."

DURAN: "GAZİANTEP'TE İÇİ DOLU EKMEKLERİ SATAMIYORUZ"

Mehmet Duran Duran: "Ekmeklerimiz taş fırında pişmediği için içi boş. Döner arabada ve elektrikte pişiyor. Ekmeklerin içinin dolu olması için taş fırına dönmemiz gerek. Normalde Gaziantep insanı pide yer. Bizim Gaziantep bölgesindeki unlar o kadar güzel değil. Dışarı illerdeki unlar daha güzel. Kaliteli un olursa ekmekler de daha kaliteli çıkar. Esnaf olarak bizler bile dışarıda başka illere gittiğimiz zaman ekmeğe biz de imreniyoruz. İçi dolu ve dışı dökülmüyor. Ancak biz Gaziantep'e o ekmekleri satamıyoruz. Almıyorlar. Küçük yapıyoruz ve ekmekten çalıyoruz zannediyorlar. Bu kez de hırsızlıkla suçluyorlar. Ekmekten çaldığımızı düşündükleri için kabartıyoruz."

TAŞ: "DİĞER İLLERDEKİ EKMEKLERE BİZ DE İMRENİYORUZ"

Ahmet Taş: "27 yıldır Gaziantep'te fırıncılık yapıyorum. Biz unculardan un alacağımız zaman önce kaliteli un gönderiyor. Ondan sonra bozuyor. Kendi çıkarlarını düşünüyorlar. Çözüm uncularda. Kaliteli un getirirlerse kaliteli ekmek çıkar. Gaziantep'te kalitesiz ekmek olmasının sebebi kente kaliteli unun girmemesi. Biz kaliteli un istiyoruz. Biz bile imreniyoruz dışarı illerdeki ekmeklere. Kokusu bile farklı oluyor. Biz de kaliteli ekmek yapmak ve kaliteli ekmek yemek istiyoruz."

SEVİMLİ: "EKMEKTE HAKSIZ REKABET VAR"

Mehmet Sevimli: "Aslında Gaziantep'te kaliteli ekmek üretiliyor. Bu bir algı olmuş. Aslında Gaziantep'te kaliteli un da var. Ancak fırıncılarımızın o kalitedeki unu alacak gücü yok. Gücü olmadığından, para kazanamadığından kaliteli un alamıyor. Gaziantep'te ekmekte haksız rekabet var. Marketler ekmek üretiyor. Biz marketler hakkında da dava açtık. 3'ünü kazandık, 2'sini kaybettik. Mahkeme marketlerde yapılan ekmeklerin haksız rekabete yol açtığına karar verdi. 5'i de yargıtaya gitti. Onlar için de mücadele ediyoruz. Boş durmuyoruz." NARİNDEMİRCİ