Büyükşehir'in alternatif yol üretmemesi sonucu 5 dakikalık yolu 1 saatte geçemeyen sürücüler sosyal medyada tepkisini dile getirdi. Bu tepkiler belediyenin astığı bir afişte doruk noktaya ulaştı. Çünkü afişte "Kavşak çalışmamız başlamıştır alternatif yolları kullanınız" yazılmıştı. Ancak büyük tepki gören bu afiş bir süre sonra Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından kaldırıldı. Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Latif Karadağ bu afişin daha önceki çalışmadan kalan bir afiş olduğunu iddia ederek, "Afişte öyle yazıyor ama alternatifin ne olduğu görünmüyor. Önceden kalan bir afiş. Afiş kaldırıldı, belirsizlikte ortadan kaldı. Şu anda yan yollar açıldı. Adliye tarafından gelenler karşıya geçiyor, Beykent'ten gelenler yola iniyor Sanat halının oradan U dönüşü yaparak normal yollarına dönüyorlar. Köprülü kavşak çalışması iki ay sonra bitecek" dedi.

ZABITA BEKLEYECEK

Önceden kalan afişin kaldırılmasının ardından zabıtanın sürekli orada bekleyeceğini ve vatandaşları yönlendireceğini belirten Karadağ, "Şu anda en önemli kısmı rahatlamış oldu. İki şerittete yan yol tamamen açıldı. Özellikle mahallenin yoğun şekilde kullandığı yolda çalışma bitti. Yan yollar açıldı, ortada çalışmalar kaldı. Kavşağı karayolları yapıyor. Alternatif yolu biz yaptık. Şu anda çalışmanın olduğu kavşaktan az ileride ikinci bir imar yolumuz vardı 50 metrelik yol. O yol duble yol gibi yapıldı, açıldı. Yani Beykent Köprülü kavşağında vatandaşın kullandığı karşıya geçiş kısmı bitti, Araban yolu istikametinde çalışma var. Stadyum tarafından giripte karşıya geçmede sıkıntı kalmadı. Kavşağın alt geçitle ilgili çalışması devam ediyor. Stadyum tarafından gidip, Beykent mahallesine geçiş kısmında çalışma bitti." diye konuştu.

SIRADA DİĞER KAVŞAKLAR VAR

22 Nisan'da başlayan ve Beykent bölgesindeki 3 mahalle ile organize sanayi bölgesi, Araban, Yavuzeli, Adıyaman istikametini kullanan vatandaşlara kesintisiz ulaşım sağlayacak olan köprülü kavşağın iki sonra bitireleceğini söyleyen Karadağ, ardından diğer kavşak çalışmalarına başlayacaklarını söyledi. Karadağ, "Şahinbeyde iki tane kavşak çalışması yapılacak. Birini biz birini Şahinbey yapacak. Mezarlık kavşağında hazırlıklar tamamlandı. Bunu karayolları yapacak" dedi.

PANKART TEPKİSİ

Vatandaşlar Beykent Kavşağındaki çalışmaların uzaması ve alternatif yol gösterilmediği halde asılan afişe sosyal medya üzerinde tepki gösterdi. Vatandaşların "Normalde 10 dakikada geçtiğimiz yolu bir saatten fazla oldu çıkamıyoruz. Şehrin en işlek yerlerinden olan bu yolu, hele de böyle saçma pankartla kapatmak neyin kafası?" diye tepki gösterdiği o afiş zabıta tarafından kaldırıldı. Meral KINACILAR