Gaziantep İl Özel İdaresi tarafından iki yıl önce 12 milyon TL'ye ihale edilen Türkiye'nin en büyük, olimpik yüzme havuzunun yapımı tam bir yılan hikayesine döndü. Müteahhidin önce iflas etmesi, sonra iflasını geri alması, ancak işi bitirmek için süre uzatımı istemesine rağmen, süre uzatımı verilmemesi nedeniyle 2013 yılının 8.nci ayında bitirilmesi gereken havuz henüz tamamlanamadı.

PARA HAZIR

Bittiğinde Avrupa'nın sayılı olimpik yüzme havuzlarından biri olacak olan havuzda incelemelerde bulunan Gaziantep İl Genel Meclisi Başkanı Menderes Karaduman, havuz için ayrılan paranın hazır olduğunu belirterek, "Biz meclisten kararı çıkardık. Para hazır duruyor. Ancak müteahhit iflas etti. Daha sonra da iflasını geri aldı. Şimdi işçilerin maaşlarını alamadığını duydum ve buraya geldim." dedi.

İHALE FESH Mİ EDİLECEK?

8 bin metrekaresi kapalı yüzme havuzunun yüzde 70'inin tamamlandığını, ihalenin fesh edilmesi halinde bu havuzun maliyetinin 20 Milyon TL'yi bulacağını söyleyen Menderes Karaduman, "Müteahhit firmaya süre uzatımı verilmemiş. Müteahhit firma hakedişini alamadığı için işçilerine de para ödeyememiş. Bize anlatılan bu. Şimdi ihale fesh edilirse, havuzun maliyetinde çok büyük artış olacaktır. Bu iş bu kadar uzamamalıydı. Devletin zararı var. Olimpik yüzme havuzunun biran önce bitirilmesini istiyoruz" diye konuştu. Meral KINACILAR