Gaziantep'te görev yapan aile hekimleri, yeni düzenlenen yasayla birlikte ayda en az 8 saat nöbet tutma zorunluluğunu protesto etti.

Gaziantep Halk Sağlığı Merkezi'nde bir araya gelen aile hekimleri, getirilen nöbet düzenlemesinin yataklı tedavi kurumları ve 112’lerde sunulan sağlık hizmetlerine yaşanan sorunları çözemeyeceğini söyledi. Gaziantep Tabip Odası Genel Sekreteri Şaban Alagöz hekimler adına yaptığı açıklamada, Gece saat 24.00’a kadar ve hafta sonları Cumartesi ve Pazar günü diğer sağlık kurumlarında nöbet tutmaya zorlanmaları durumunda koruyucu hekimlik hizmetini ve birinci basamak sağlık hizmetini gerektiği gibi sunmalarının oldukça güç olduğunu söyledi.

SORUMLU DEĞİLİZ

Alagöz, "Acil servis gibi çok hızlı karar vermeyi ve müdahale etmeyi gerektiren bir alanda nöbet tutmaya zorlanmamız halinde sadece hastalar değil, biz de mağdur olacağız. Çünkü yapacağımız veya elimizde olmadan yapamayacağımız her işlem, hakkımızda şikayetlere, disiplin soruşturmalarına, cezai yargılamalara, yüksek bedelli tazminat davalarına sebep olabilecektir. Nöbetlere dayanak teşkil eden 6514 sayılı Torba Yasa’nın 52. maddesi Anayasa Mahkemesi’ne götürülmüş olup, daha karara dahi bağlanmamıştır. Kanunlara ve ilgili mevzuatlara aykırı, kusur, ihmal ve tedbirsizlik noktasında hiçbir sorumluluğumuzun bulunmadığını ve ortaya çıkabilecek olan zararlardan dolayı görevlendirme işlemi yürüten idarecilerin kusurlu olacağının bilinmesini isteriz" dedi.