Nizip Ticaret Odası İngiltere iş gezisi heyeti Manchester şehrindeki temaslarının ardından T.C. Londra Ticaret Müşavirliği’ne de ziyaret gerçekleştirdi.

Nizip Ticaret Odası’nın çalışmaları ve ilçede faaliyet gösteren sektörler hakkında bilgiler veren Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Polat, özellikle zeytinyağı, fıstık ve sabunun önde gelen sektörler olduğunu vurguladı.

BAĞLARIMIZ GÜÇLÜ

Türk -İngiliz ikili ilişkilerinin tarihten gelen güçlü bağların da etkisiyle çok boyutlu olduğunu belirten Başkan Yardımcısı Polat şunları ifade etti: “İki ülke arasındaki Stratejik Ortaklık Belgesi Birleşik Krallık Başbakanı David Cameron ’un 26-27 Temmuz 2010 tarihlerinde ülkemize gerçekleştirdiği ziyaret vesilesiyle imzalanmıştır. İngiltere’yle yakın müttefiklik ilişkilerimiz, birçok bölgesel ve uluslararası soruna benzer kaygılarla yaklaşmamız ve ortak menfaatlerimiz ikili işbirliğimizin daha da geliştirilmesi için uygun zemin sağlamaktadır. Birleşik Krallık’la ikili ticari ekonomik ilişkilerimiz özellikle son yıllarda ciddi bir ivme kazanmıştır bu da bizi sevindirmektedir” dedi.

GÖZEK: DESTEK VERİYORUZ

NTO heyetinde bulunan KOSGEB Gaziantep Müdürü Dr. Sadık Gözek ise KOSGEB’in destekleri hakkında geniş bilgiler vererek Üyelerimizin ihracat yapmaları konusunda yurtdışı fuar ve iş gezilerine de destek sağladıklarını söyledi. Şuan ki heyetin de KOSGEB yurt dışı iş gezisi desteği kapsamında gerçekleştiğini vurgulayan KOSGEB Gaziantep Müdürü Gözek, “Avrupa Birliği COSME İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edilebilirliği Programı kapsamında gerek B2B ikili iş görüşmelerinin sağlanması, gerek pazar araştırması ve ihracatı geliştirmeye yönelik çalışmalar yapılarak firmaların ihracatını geliştirme konusunda her zaman destek sağlayabiliriz” dedi.

GÖKSU: GURUR VERİCİ

İlk defa böyle kalabalık bir heyet ağırladığını ve bundan memnuniyet duyduğunu belirten T.C.Londra Ticaret Müşaviri Aytuğ Göksu ise heyetin bir il olarak değil de ilçe olarak Nizip’in böyle bir organizasyon yapmasının gurur verici ve önemli olduğunu belirtti.

YÜZ YÜZE GÖRÜŞMEK ÖNEMLİ

İngiliz firmaları ile kontak kurabilmek için fuarlara katılım sağlanarak yüz yüze görüşmelerin önemli olduğuna değinen Ticaret Müşaviri Aytuğ Göksu sözlerini şu şekilde sürdürdü, “İngiltere marketleri İran, Almanya ve Amerika’dan fıstık alımı yapmaktadır. Fıstıklar ucuz ve aroması Türkiye’ fıstığı gibi kaliteli değil. Fıstık ihracatının Türkiye’den yapılması ülkemize önemli bir avantaj sağlayacaktır. Ayrıca İnşaat, sabun, makine sektörleri ile de İngiltere ile ticaret yapılabilinir. Bu konuda birçok devlet desteklerimiz bulunmaktadır. Zaten Gaziantep’ten de İngiltere’ye tekstil ağırlıklı ihracat da yapılmaktadır.” şeklinde konuştu.

ANTEPFISTIĞI HEDİYESİ

Ziyaretin sonunda Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Polat tarafından Londra ticaret müşaviri S.Aytuğ Göksu’ya plaket ve Antep fıstığı takdim etti. Düzenlenen ziyarete KOSGEB Gaziantep Müdürü Dr. Sadık Gözek, Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Mahmut Polat, Meclis Balkan Yardımcısı Ali Kaya, Meclis Üyesi Mehmet Yiğit, TOBB Gaziantep Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu üyeleri Alev Özpolat, Zübeyde Akkuş, Genel Sekreter Yardımcısı Dilek Süzer ve Nizip Ticaret Odası üyeleri de katıldı. HABER MERKEZİ