Organik Zeytin Üretimi Sektör Çalıştayı ve Organik Nizip Zeytini Proje Kapanış toplantısı Nizip Ticaret Odası Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

İlçenin tarım ve tarıma dayalı sanayisi için en önemli değerlerimizden birisi olan zeytin ve zeytinyağı sektörüne büyük önem verdiklerini belirten NTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, “Bugüne kadar Nizip Zeytinyağı’nın coğrafi işaretinin alınması, ortak akıl toplantıları, sektör analizi araştırması, tadım eğitimleri, operatörlük kursları düzenleyerek Nizip Antepfıstığı ve Zeytin Üreticileri Birliği Derneği’nin kuruluşuna da destek sağladık” dedi.

SUNUM YAPTILAR

NTO Başkanı Özyurt’un açılış konuşmasının ardından GAP Organik Küme Projesi Özel Sektör ve Girişimcilik Koordinatörü Ahmet Tokdemir, İKA Uzmanı Vakkas Koca, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ebru Sakar, Yöndes Danışmanlık yetkilisi Nesrin Serin ve Çağdaş Erekli tarafından birer sunum yapıldı. Toplantının sonunda NTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt tarafından projeye destek verenlere teşekkür ederek plaket takdim edildi. BÜLTEN