Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya giden Nizip Ticaret Odası heyeti Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin’i makamında ziyaret ederek gündemle ilgili konuları değerlendirdi. Bakan Yardımcısı Şahin, Nizip’in turizm pastasından yeterli payı alabilmesi için oluşturulacak projeleri destekleyeceklerini ifade etti.

Nizip Ticaret Odası Meclis Başkanı Mustafa Doktoroğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt Öncülüğündeki heyet, Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin’i makamında ziyaret ederek Nizip’te yapılması gereken çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

AB PROJELERİNE ÖNEM VERİN

AB projelerine önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin, “Nizip ile ilgili bir projelerin bakanlığa sunulması ve bu projelerin özellikle turizm ağırlıklı olması ilçemize fayda sağlayacaktır.” dedi. AB bakan Yardımcısı Şahin sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Bakanlık olarak Nizip için hazırlanacak projelere her türlü desteği verebiliriz. Yeni projelerle önemli turizm potansiyelimiz olan Zeugma’nın tanıtımı yapılarak bölgemizin bir an önce turizme açılması gerekmektedir. Bugün ziyaretleri ile beni onurlandıran Nizip Ticaret Odası heyetine çok teşekkür ederim” dedi.

Nizip turizm pastasından payını istiyor

Nizip Ticaret Odası Meclis Başkanı Mustafa Doktoroğlu ve Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt ise Nizip ekonomisini daha iyi yerlere taşımak için sanayici ve işadamları birlikte bütün gayretleriyle çalıştıklarını belirterek Nizip ile ilgili eksiklikler ve yapılması gerekenler hakkında Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin’e geniş bilgiler verdi. Zeugma’da yürütülen çalışmalara da destek vererek Zeugma ateşinin bütün dünyayı sarması için gerekli çalışmaların yürütülmesinde önemli faydalar gördüğünü de ifade eden Özyurt “Zeugma sadece Nizip veya Gaziantep için değil Türkiye turizmi içinde önemli bir merkez. Dünya gündemine yeniden taşınması için elbette tanıtım ve kazı çalışmalarının hızlandırılması gerekiyor. Bölgenin daha ziyaretçi alabilmesi için bu konudaki projerin hayata geçirilmesi gerekiyor" dedi. HABER MERKEZİ