Nizip Ticaret Odası'nın üniversite ve sanayi arasında etkin gerçekçi ve sonuca ulaşabilen işbirlikleri oluşturmak amacıyla başlattığı faaliyetler sürdürülüyor.

Üniversite sanayi işbirliği kapsamında Nizip Ticaret Odası tarafından Nizip Meslek Yüksekokulu gıda bölümü öğrencilerinin uygulamaları yerinde görmesi amacıyla Mima Tarım Ürünleri Gıda A.Ş firması ziyaret edildi. Üniversite öğrencilerine Antep fıstığının bahçeden tüketime kadar uzanan süreci anlatan Mima Tarım Kalite Sağlama Müdürü ve Gıda Mühendisi Ergün Uygunluer, Antep fıstığının fabrikada işlenişi hakkında öğrencilere teknik bilgiler de verdi. Nizip Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Veliddin Çiftçi ise, “öğrencilerin pratik bilgilerini uygulamalı olarak görmeleri acısından çok verimli bir çalışma yapılmaktadır. Üniversite sanayi işbirliğini güçlendirmek için bu gibi çalışmaların genişletilerek sürekli hale getirmeye çalışıyoruz. Bu gibi faaliyetlerde bizlerden desteğini esirgemeyen Nizip Ticaret Odası’na ve bizleri firmasında ağırlayan Mima Tarım Şube Müdürü Ali Sami Karaalp’a çok teşekkür ederim” dedi.

Antep fıstığının dönüşümünü ve nasıl işlendiğini ayrıntılı olarak yerinde gözlemleyen öğrenciler ise düzenlenen faaliyetten memnun kaldıklarını bu gibi çalışmaların devamının gelmesini diledi.

KARİYER GÜNÜ TOPLANTISI YAPTILAR

Nizip Ticaret Borsası Anadolu Lisesi’nin, Polonya, Estonya, İtalya ve Kıbrıs Rum Kesimi ile birlikte yürüttüğü Erasmus+ KA-2 “Farklı Öğrenme Stillerine Eşit Fırsatlar ve İstihdam Seviyesinin Artırılması” projesi kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen Kariyer Günleri 23-24-25 Mart tarihlerinde yapıldı.

Kariyer günlerinde farklı meslek dallarından başarılı insanlar başarı hikayelerini anlatıp öğrencilerin sorularını yanıtladılar. Öğrenciler ayrıca iş arama ve bulma, özgeçmiş hazırlama, kariyer planlaması, iş görüşmelerine katılma konularında konferanslara katıldılar. Kariyer günlerine eğitim faaliyetlerinin yanı sıra fotoğraf gösterileri, şiir ve halk müziği dinletileri de ayrı bir renk kattı. Nizip Ticaret Borsası Anadolu Lisesi öğrencilerinin yanı sıra çevre okullardan katılan öğrenciler 3 gün boyunca hem öğrenme hem de eğlenmenin coşkusunu doyasıya yaşadılar.