Bakan'dan cevap geldi

"Nizip çayı için çalışıyoruz"

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul'un Nizip Çayına ilişkin Çevre Ve Şehircilik Bakanlığına yönelmiş olduğu yazılı soru önergesine cevap geldi. Cevapta, "Nizip çayı için çalışıyoruz" denildi.

ONLİNE TAKİP

"Bu kapsamda Gaziantep ilinde debisi 10.000 m3/gün ve üzeri olan 3 adet Atıksu Arıtma Tesisi çıkışında sürekli Atıksu Arıtma İzleme istasyonumuz bulunmakta olup, verileri Bakanlığımız merkezi veri tabanından on-line takip edilebilmektedir. Bu istasyonlardan iki tanesi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 1 Tanesi Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Atıksu Arıtma Tesisi çıkışında yer almaktadır. Nizip çayını olumsuz yönde etkileyen noktasal kirlilik kaynaklarının önlenmesine ilişkin olarak Bakanlığımızca 2872 sayılı Çevre Kanunu çerçevesinde çalışmalar yürütülmektedir."

PROJE AŞAMASINDA

"Bu kapsamda, Nizip çayının havzasında yer alan Nizip Belediyesinin Atıksu Arıtma Tesisi Bakanlığımız koordinasyonunda Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) kapsamında yapılacak olup, söz konusu Atıksu Arıtma Tesisi proje aşamasındadır. Tekstil Sektöründe Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol Tebliği 14.12.2011 tarihli ve 28142 sayılı Resmi Gazetede yayınlanmış olup ve tebliğin amacı çevreyle uyumlu yönetiminin sağlanması için üretim sırasında suya, havaya ve toprağa verilecek her türlü emisyon, deşarj ve atıkların kontrolü ile hammadde ve enerjinin etkin kullanımının sağlanmasıdır. Önergede belirtilen diğer hususlar ilgili Orman ve Su İşleri Bakanlığı,Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığından bilgi alınmasının daha uygun olacağı Bakanlığımızca değerlendirilmektedir." HABER MERKEZİ