Saçaklı Mahallesi Adil Özberk Anadolu İmam Hatip Okulu’nda tadilat olduğu için ders yapamadıklarını iddia eden bazı öğrenciler, okulun bahçesinde toplanıp slogan attı. Tadilat nedeniyle ders işleyemediklerini, tuvalet ihtiyaçları için camiye gittiklerini belirten öğrenciler, sınıfa girmedi. Öğrencileri okulun yetkilileri ikna edip sınıflara koydu.

ZAMANSIZ TADİLAT

Okulun her tarafında çalışma olduğunu söyleyen öğrenciler, tuvalete gitmek için başka yerde bulunan bir okula ya da yan tarafta bulunan camiye gitmek zorunda kaldıklarını iddia etti. Okuldaki tadilatın zamansız yapılmasına tepki gösteren öğrenci velileri, okul yönetimiyle görüşüp çözüm istedi.

NİYE ŞİMDİ?

Yapılanın çok yanlış olduğunu söyleyen velilerden İzettin Kartal, okul açıldıktan birkaç ay sonra tadilat yapılmasına anlam veremediklerini dile getirdi. Bu nedenle öğrencisini okuldan almaya geldiğini söyleyen Kartal, ”Kızım burada okuyor. Bir aydan beridir bu okul inşaatı bitmedi. Çocuklar her gün şikayetçi. Neden bunlar üç aylık tatil sürecinde bunu yapmadılar. Ben bunu yetkililere soruyorum. Öğretmenlere, müdüre soruyoruz aynı şekilde şikayetçiler. Bunun sorumlusu Milli Eğitim ise buradan bizim sesimizi duyup buna bir çözüm bulsunlar. Çocukların her gün şikayetinden bıktık, usandık. Ben bu gün işten izin aldım. Sırf sesimizi duyurmak için hanımımı, çocuklarımı aldım ve buraya geldim. Bu iş ile kim ilgileniyorsa karşımıza çıkıp bir çözüm sunsun. Bir ay mı kapanacak okul, inşaat iki ay mı sürecek? Biz de ona göre çocuklarımızı okula göndermeyelim. Ben çocuğuma servis tutup onu buraya gönderiyorum ama bize derslerin boş olduğunu ve akşama kadar boş olduklarını söylüyor. İnşaatla uğraşıyoruz, tuvaletler berbat diyor. Okulun içi inşaat halinde. Okul açıldığı gün inşaat başlıyor. Okul açıldığı gün inşaat başlar mı hiç. Akıl var mantık var. ben cahil halimle düşünürken onlar neden düşünemiyor. Benim bildiğim tatil zamanı iş olur ama kendileri tutmuş inşaat başlatıyorlar. Bu ne demek, çocuklar okumasın demek. Söze geldiği zaman çocukların eğitimini tamamlayın diyorlar. Çocuklarımızı okula gönderiyoruz ama eğitim alamıyorlar. Ne yapayım ben şimdi? Çocuklar gidip geliyor ama boş.

TAVANLAR DELİK

Ramazan Kaya adlı öğrenci ise, “Bütün tavanlar delinmiş. Sınıflarda öğrencilerin ve öğretmenlerin başına taş yağıyor. Öğretmenler odasının tavanının yarısı yok. Öğretmenler kapıdan içeri giremiyor. Biz öğrencilerin hayatı hep tehlikede. Erkek öğrenciler ve kız öğrenciler, öğretmenler de dahil olmak üzere tuvalete giremiyorlar. Tuvalete giremediğimiz için 100 metre yol yürüyüp ilerideki okulun ve caminin tuvaletine gidiyoruz. Yani bütün gün öğrencilerin hepsi rezillik içinde. Üç aydır bu böyle sürüyor. Daha ne kadar sürer Allah bilir. Okulun başladığı günden beri bu böyle. Ders işlemek için farklı yerlere gidiyoruz. Kütüphanede, konferans salonunda işliyoruz. Sınıfın içinde ders işlenmiyor. Soğuktan bütün öğrenciler donuyor. Öğrenciler dışarıdan battaniye getiriyor” dedi.

SESTEN DERS YAPAMIYORUZ

Mustafa Akyüz adlı öğrenci ise,”Arkadaşımızın belirttiği gibi tuvaletler şu anda berbat durumda. Sesten ders yapamıyoruz. Milli Eğitim’e şikayete gidiyoruz yok diyorlar. Müdüre gidince velin gelsin diyor. Velimiz gelince Valiye falan çıkın diyorlar. Yani çok zor durumdayız. İki haftadır sesten ders yapamıyoruz” dedi. İHA