Gaziantep LPG Satıcıları Tali Bayiler Esnaf Odası genel kurulunu yaptı. Tek liste ile yapılan seçimlerde Mustafa Demir başkan seçildi. Tüpçülerin resmi tatil günlerinde dükkan kapatması için yönetim kuruluna yetki verildi. Bu arada bazı tüp satıcıları bu kararın değiştirilmesini isteyerek tüpçülerin sürekli açık olmasını istediler. Daha sonra yapılan oylamada büyük çoğunluk tüpçülerin pazar günleri kapalı olmasına karar verdi.

Bazı esnaflar da kentteki bakkallarda izinsiz tüp satıldıklarını iddia ederek bu yerlere yaptırım uygulanmasını istediler. GESOB başkanı Ömer Küsbeoğlu’da bu konuya önem verdiklerini belirterek Nisan ayında çıkacak ola torba yasada bu sorunu çözüleceğini söyledi. Daha sonra yapılan seçimlerde Mustafa Demir başkan seçildi. Divan başkanlığını Gaziantep Esnaf Odaları Birliği (GESOB) başkanı Ömer Küsbeoğlu’nun yaptığı genel kurulda ilginç dakikalar yaşandı. Tüpçülerin resmi tatil günlerinde kapatma kararı alması bazı tüp bayileri tarafından protesto edildi.

ÖTV DÜŞÜRÜLMELİ

Başkan Mustafa Demir her yıl tüp satışlarının yüzde 10 oranında düştüğünü belirterek “Tüp satışlarımız günde güne giderek düşüyor. Her sene yüzde 10 oranında düşme mevcut. Tüpte ÖTV oranın düşürülmesini gerektiğini düşünüyorum. Şu anda yüzde 52 olan bu oran en az yüzde 25’e düşürülmeli. Tüpün zaruri ihtiyaç olduğu bu zamanda bu kadar özel tüketim vergisi olmamalı” şeklinde konuştu.

İŞTE YÖNETİM KURULU

Başkan: Mustafa Demir

Yönetim Kurulu: Hikmet Duran Tasbaş, Mehmet Genç, Sabahattin Alkan, İbrahim Öztürk, Cafer Köroğlu, M. Bozan Türkmenoğlu

Denetim Kurulu: Ömer Erbahçeci, M. Gürsel Marakoğlu, Mehmet Ali Büyükköse

Haben: Bora Toktaş