Gaziantep Kan Bağış Merkezi doktorlarından Mehmet Akıncı, kış mevsiminden dolayı hastanelerin kan ihtiyacını karşılamakta zorluk çektiklerini söyledi. Akıncı, Gaziantep halkını kış aylarında da kan vermeye davet etti.

KAN DEĞERLERİNİ ÖLÇÜYORUZ

"Bizler, kan almadan önce insanların kan değerlerini ölçüyoruz" diyen Akıncı “Kişinin kan değerleri düşükse kan almıyoruz. Kişide kan verdikten sonra sıkıntı olacaksa kan almıyoruz. Vatandaşlara sesleniyoruz hava soğuk benim kan değerim azalır diye korkmasınlar. Gelip kan versinler. Kan sürekli bir ihtiyaçtır” şeklinde konuştu.

KIŞ AYLARINDA SIKINTI YAŞIYORUZ

Kış aylarında kan sıkıntısı yaşadıklarını belirten Akıncı, “İnsanların başına kazalar gelebilir ve kana ihtiyaç duyabilirler. Kan stoklarımız dolu olduğu sürece kendimizi güven alına alırız. Ameliyatları ve kan ihtilaçlarını erteleyemiyorsunuz. Kan bir sürekli ihtiyaç olduğundan dolayı vatandaşlarımız daha sık kan vermesini istiyorum” şeklinde konuştu.

GAZİANTEP HALKI DUYARLI

Gaziantep halkının kan bağışı konusunda çok duyarlı olduğunu söyleyen Akıncı “ Bu duyarlılığın kış mevsiminde de devam etmesini istiyoruz. Kan aynı zamanda bir organ naklidir verdiğiniz bir ünite kanla üç kişinin hayatını kurtarmış olursunuz” dedi.

Haber: Bora Toktaş