MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1 Kasım seçimlerindeki oy düşüşünün nedenleriyle ilgili il ve ilçelerden rapor istedi. MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, seçimden hemen sonra istenen rapor üzerine çalışmaların devam ettiğini, raporu önümüzdeki Pazar günü raporu genel merkeze sunacaklarını belirtti.

NİYE DÜŞÜK OY ALDIK?

1 Kasım seçimlerinden sonra niye bu kadar oy kaybettikleriyle ilgili kendilerini sorgulamaya başladıklarını, hemen istişarelere başladıklarını söyleyen Taşdoğan, "Milletvekilli adaylarımızın yarısıyla tek tek, uzun uzun görüştüm. Nerede ne eksiklik, ne fazlalık gördükleriyle ilgili istişarelerimizi yapıyoruz. Pazartesi günü il divanımızı topladık. Sonra yönetim kurulunu, ülkücü kurulların başkanlarını topladık. Teknik meselelerden tutunda, siyasi değerlendirmelere kadar her türlü değerlendirmeyi sorduk. Rapor komisyonumuzu topladık, seçim programımızı hazırlayan ekibe programı teknik hale getirmesi için gün gün çalışma yaptık. İlçe başkanlarıyla biraraya geleceğiz. Niye bu kadar düşük bir oy aldık onu tartışacağız" diye konuştu.

PAZAR GÜNÜ RAPORUMUZU SUNACAĞIZ

Cumartesi günü MKYK'nun durum değerlendirmesi yapacağını, 1 Kasım seçimlerini tartışayacağını belirten Taşdoğan, "Pazar günüde il başkanları toplantısına biz bu hazırlıklarla gitmiş olacağız. Genel merkezimiz hem bilimsel bir araştırma yaptırtıyor, hem de illerden ilçelerden raporlar istiyor. Yani halk kısmını bilimadamları çalışıyor. Biz ise partili yöneticilerle seçim sonuçlarını değerlendirerek, düşüşteki nedenlerle ilgili iç ve teknik konularla ilgili rapor hazırlıyoruz. Sandığın teknik takibine kadar rapor istiyorlar. Pazar günü raporumuzu arzedeceğiz. Bir iki hafta değerlendirme süresi sürer" dedi.

BİRİNCİ PARTİ OLMALIYIZ

Gaziantep'te 92 bin kişinin MHP'ye oy verdiğini hatırlatan Taşdoğan, "Allah onlardan razı olsun. Bizi şereflendirmişlerdir. 92 bin vatandaşımız MHP'ye güvenmiştir. Bunu 292, 592 bin yaparız diye çalışacağız. Söylemlerimizi gözden geçireceğiz. Neyi anlatamadık hepsini tek tek tartışıyoruz. Yeni bir söylemle yeni bir stratejiyle bir kaç hafta içinde yeniden sahalarda olacağız. İşi ciddiye alıyoruz Gaziantep'in birinci partisi olmalıyız, eninde sonunda olacağız. Azim ve kararlılığımız Mustafa Kemal'e olan bağlılığımızdan geliyor. Biz bu işi yapacağız. Konuşup tartışıp, gündemi biz belirleyeceğiz. Bizdeki bu hırs varken kurtuluşları yok. Seçim bitti, mahalli politikayı konuşacağız. Milletin içinden geliyoruz, biz vatandaşa daha çok benziyoruz" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR