Birlik, "Önemli olan Kamil Ocak Stadyumu’nun yerinde kaç m2 inşaat alanı ortaya çıkacağı değildir. Yapılacak planlamanın sonucunda ortaya çıkacak meydanın kentin dokusuna uygun olması ve kamusal fonksiyonlar barındırması gerekmektedir. “Yaşayan Kent Meydanı” idealini destekleyecek nitelikte kültür tesisleri, spor alanları gibi kullanım türleri yer almalıdır. Otel, rezidans, konut, AVM gibi özel kullanımlar meydanın halka açık, kamusal özelliğini zedeleyecektir" dedi.

2013 YILINDA ASKIYA ALINMIŞTI

Bildiride, "2013 yılı başlarında yeni ve modern bir stadyum yapılması karşılığında TOKİ’ye devredilen 44.000 m2 Kamil Ocak Stadyumu kapalı spor salonu ve yüzme havuzunun yerine o zamanlar çok yüksek yoğunluklu yapılaşmalar gündeme gelmişti. Fakat kent insanımızın bu plana göstermiş olduğu yoğun tepki üzerine plan askıya alınmıştı" denildi.

ŞAHİN'İN İÇİNE SİNMEDİ

Bu alanla ilgili TOKİ tarafından hazırlanan yeni planının 12.01.2017 tarihinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi meclisine getirildiğini ve fakat bu plan da, 2013 yılında hazırlanan plana göre daha iyi olmasına rağmen yine Gaziantepliler’in içine sinmediğini belirten GAMOB, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in de içine sinmemiş olmalı ki, 15.01.2017 tarihinde bu planı imzalamayarak tekrar Büyükşehir Belediye Meclisine göndermiştir. Bir kentli olarak hassasiyetimize her zaman önem veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Fatma Şahin’e plan hakkında kaygılarımızı ilettiğimizde; aralarında Mimarlar Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası Başkanlarının da bulunduğu bir heyet belediye yetkilileriyle görüşerek plan hakkında bilgi almışlardır. Kaygılar ve endişelerin gerekçeleri, Kamil Ocak Stadyumu’nun bulunduğu alanda nasıl bir yaklaşım geliştirilebileceğinin iletildiği bu toplantının ardından TOKİ’nin hazırladığı plan meclise tekrar gönderilmiştir"

İŞTE GÖRÜŞLER

GAMOB bildirinin sonuç bölümünde "Yeni yapılacak meydanın ileride sıkıntılar yaşanmaması için mülkiyetinin TOKİ’de değil de kentin ukdesinde olması gerekir. Yani mülkiyet Büyükşehir Belediyesi’nde olmalıdır. Kamil Ocak Stadyumu Gaziantep halkına ait bir kültür değeridir. Yapılacak her türlü planda bu kamusallık sürdürülmelidir. Yapılacak planlama sonrasında kesinlikle özel kullanımlı fonksiyonlar getirilmemelidir. Önemli olan Kamil Ocak Stadyumu’nun yerinde kaç m2 inşaat alanı ortaya çıkacağı değildir. Yapılacak planlamanın sonucunda ortaya çıkacak meydanın kentin dokusuna uygun olması ve kamusal fonksiyonlar barındırması gerekmektedir. “Yaşayan Kent Meydanı” idealini destekleyecek nitelikte kültür tesisleri, spor alanları gibi kullanım türleri yer almalıdır. Otel, rezidans, konut, AVM gibi özel kullanımlar meydanın halka açık, kamusal özelliğini zedeleyecektir. Yapılacak alanın 7 gün 24 saat ya da günün büyük bir bölümünde canlı bir meydan olacak şekilde tasarlanması gerekir. Her geçen gün ilimizi ziyaret eden turist sayısı hızla artmaktadır. Kent sakinleri kadar, sayıları hızla artan turistlerin de böyle bir meydana ihtiyacı olduğu çok açıktır. Ana temanın kent olmadığı kentin dokusuna uygun olmayan tasarımların, kent dokusuna uygun hale getirilmesi konusunda sonuna kadar girişimlerde bulunacağımızı, bu şehirde yaşan kentliler olarak, kentimize sahip çıkacağımızı kam oyuna duyururuz" LEYLA ÖZEKŞİ POLAT