ÖKKEŞ ÖZEKŞİDe Nigris konusu Gaziantepspor'un Rize deplasmanı öncesi adeta kabusu oldu. Ne kadar yok denilirse denilsin, önemli bir topçunun hemde şu anda ülkenin gol krallığında zirvede olan birisinin, kafilenin bindiği otobüsün önünden kovulurcasına gönderilmesi, herkesi etkiler.. Hemde olumsuz yönde.. İşte bu halet-i ruhiye içinde başlayan Rize deplasmanı, malzemecisinden futbolcusuna teknik adamından başkanına kadar herkesi meşgul edecek kadar büyümüştür..
Bunlar KRİZ'dir.. Bu krizin içine Gaziantepspor durduk yerde sokulmuştur..
Sonuçta üç lig birde kupa olmak üzere yaşanılan güzel hava, yerini Nigris olayını tartışmaya ve Rize yenilgisinin birinci sebebi olmaya yöneltilmiştir..
Demek ki henüz, özellikle KRİZ yönetimi konusunda tecrübeli, babacan, sakin, ılımlı ve kontrollü davranma ustalığına sahip yetkilimiz yoktur..
Eğer olsaydı bunları duymamış ve yaşamamış olacaktık..
Görünen o ki, Gaziantepspor'da ciddi bir eksiklik, bu gelişme sonrası çok net bir şekilde ortaya çıkmıştır..
O da yukarıda bahsetmeye çalıştığım özelliklere sahip yetkili bir kişinin olmayışıdır..
Bu nedenle, Nigris haklıdır, haksızdır, dakikalarca, saatlerce, günlerce haftalarca, aylarca hatta yıllarca tartışsak bile, herkes kendi doğrusunda ısrar edecektir..
Zaten en tehlikeli düşünce şekli de budur..
Nigris'i dinlerseniz o haklıdır.. Menejer Hasan Çetinkaya'yı dinlerseniz o da haklıdır. Mesut Bakkal'ı dinleyecek olursanız, o yüzde yüz haklıdır..
PEKİ KİM HAKSIZDIR ?
Maalesef kimse üzerine almayacağına göre, ortada haksız olan yoktur.
Ama kavgada ilk yumruğu vuran her zaman kazanır anlayışı, şimdilik menejer ile teknik direktörü haklı göstermektedir..
Bana sorarsanız, hepsinin de haksız yönleri vardır..
Ama bunları büyütmeden, KRİZE dönüşmeden önlemek asıl olandır..
1- Nigris'in oynamadığı maçtan prim almak istemesinin veya bu yöndeki talebinin, ÖRNEKLEME haklı gerekçeleri olabilir'i maalesef hiç düşünülmemiştir.. Belki de gizlilik içeren durumun açığa çıkma telaşı yaşanmıştır.. Zaten aldığımız bilgiler Nigris'in örnekleme yaptığı ve bunun için kendisine de prim verilmesi talebinde bulunduğu doğrultusundadır..
2- Nigris'in muhatabı olan Hasan Çetinkaya, Nigris'in bu talebini OLABİLİRLİK ihtimalleri dahilinde değerlendirmiş olsa, Meksikalı futbolcunun örneklemesini, farklı bir izah tarzıyla ikna yöntemini kullansa, belki de iş bu noktaya varmazdı..Tesislerde hareket öncesi içerde sorunu çözüp karşılıklı anlaşmaya yönelik onaylaşma yapılmadan otobüs önüne kadar taşınması, bir strateji kadar deneyim eksikliğidir..
3- Mesut Bakkal, bu konuda daha önceye dayalı öfke birikimlerini, Hasan Çetinkaya'nın otobüs önünde kendisine aktardığında patlama noktasına getirmez, bu futbolcuyu bir köşeye çeker, ikna müessesini çalıştırır, kendi tabiriyle İNCİR KABUĞUNU doldurmayacak sebebe dayalı bu krize daha farklı çözümler bulabilirdi..
Ama bunların hiç birisi olmamış ve SUDAN sebeple, bir anlık kızgınlıkla, disiplin mekanizması adı altında, Gaziantepspor ister istemez sıkıntıya sokulmuştur..Bunların hepsi geçicidir. Yarın belki de bugün, Nigris ile menejer ve teknik direktör kolkola girmiş olacaklardır. Zaten öyle de olması gerekmektedir..
ÖNEMLİ NOT VE TEŞEKKÜR
Gazetemiz muhabiri Eyüp Özkan, Rize maçı sonrası gece Gaziantep'e dönecek otobüs bulamayınca, Gaziantepspor PAF takımı yetkililerinin duyarlı yaklaşımı sonucu, kafileyle birlikte şehrimize gelmiştir. Bu duyarlı yaklaşımlarından dolayı Gaziantepspor PAF takımı sorumlularına teşekkür ediyoruz. Ökkeş Özekşi