Gaziantep Üniversitesi ve Nizip Meslek Yüksekokulunda, Nevruz dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Nevruz konulu yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi, Nevruz ateşi yakıldı, halk oyunları gösterileri sunuldu, protokol üyeleri ve öğrenciler ateş üzerinden atladı.

Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, etkinlikteki konuşmasında, bazı bölgelerde, kaderini tabiata bağlamış uluslarda mevsimlerin çok önemli olduğunu söyledi. Bu insanlar için yağmurun yağmasının, tohumun çimlenmesinin çok önemli olduğunu dile getiren Kurban, ş?Nevruz, toprağın coşkusuna, üzerinde yaşayan insanların ortak olması demektir. Bütün Orta Asya coğrafyasında Türkiye'miz ve bu bayramın kutlandığı yerlerde 4 mevsim görülmektedir. Bu Nevruz hepimizindir, bu coğrafyada yaşayan herkesindir. Bu coşkuya hepimizin ortak olması gerekiyor. Hepinizin Nevruz'unu kutluyorum dedi.

UYANIŞIN TEMSİLİ

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ise Nevruz'un, dirilişin, uyanışın, belki de yeni bir tazelenmenin temsili olduğunu belirtti. Nevruz'un sadece Türk dünyasında değil bütün Ortadoğu coğrafyasında birçok ülkenin kutladığı bir gün olduğunu dile getiren Coşkun, ?Aslında bugün bir kardeşliğin, hiçbir etnik köken ayırt etmeden Türk, Kürt, Acem, herkesin bu coğrafyada birlikte yaşayabileceğinin temsilidir. Bu yüzden sevgili öğrencilerimizle birlikte her sene Nevruz'u kutlama noktasında çaba gösteriyor ve birlikte bir duruş sergilemeye çalışıyoruz DEİ.

NİZİP'TE KUTLANDI

Nizip Meslek Yüksekokulunda düzenlenen törende ise Kaymakam Yaşar Karadeniz ve protokol üyeleri Nevruz ateşi yaktı. Öğrenciler davul zurna eşliğinde halay çekti. Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan, her milletin hafızasında yer etmiş, silinmez, mürekkeple yazılmış önemli günler olduğunu belirtti. HABER MERKEZİ