Şahinbey Kaymakamlığı tarafından ‘Sağlıklı Beslenmeye Destek’ amacıyla başlatılan çorba projesi, seçim yarışında tartışmalara neden oldu. Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen çorba dağıtımı programına AK Parti Gaziantep milletvekili adayı olan Canan Candemir’in davet edilmesi muhalefet partilerinin tepkisine neden olurken, organizasyonu düzenleyenler bunun siyasal değil sosyal içerikli bir etkinlik olduğunu belirtti.

CHP İl Başkanı Sait Köse, propaganda yapmanın da bir adabı olduğunu belirterek, organizasyona tepki gösterirken, CHP Gaziantep Milletvekili ve adayı Mehmet Şeker, Vali Ali Yerlikaya ve Şahinbey Kaymakamı ile görüşerek bu tür olayların bir daha yaşanmaması için önlem alınmasını istediklerini, Vali Yerlikaya ve Kaymakam Aydın’ın da bu konuda önlem alacaklarını söylediklerini belirtti.

Sait Köse, olayı doğru bulmadıklarını, mülki amirlere bu konudaki şikayetlerini ilettiklerini belirterek, “Kendileri de bize hak verdi. Bundan böyle bu tür bir propaganda faaliyeti yaptırtmayacakları yönünde söz verdiler” dedi.

Şeker, “Valiliği kaymakamlığı uyardık. Bir daha böyle bir şey olmasın. Seçim zamanı olmaz. Kaymakamlık bir işlem yapacaksa, bir eylem yapacaksa istediği zaman yapabilir ama siyasiler olmadan yapar. Okulun içine siyasilerin girmesi doğru değil. Okulda, camide, kışlada siyaset yapmadık, yapmayacağız. Biz siyaseten de ahlakende bu tür olayları doğru bulmuyoruz. Bizi de davet etseler böyle bir ortama davet etseler katılmayız. Çünkü Türkiye’nin önünde ciddi bir seçim var, burada haksız bir rekabetin olmasını biz kabul edemeyiz. Sayın Vali ve Kaymakam bir daha seçim bitene kadar bu tür programların olmayacağını söylediler, sözünü verdiler” diye konuştu.

NELER YAŞANMIŞTI?

Programın düzenlendiği okula giden CHP Gençlik Kolları Başkanı Volkan Albayram yapılanın etik bir davranış olmadığını dile getirerek okulda tepkisini dile getirirken, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker de “Bu ülkede bir seçime gidiyoruz. Bu seçimin her şeyden önce adil olması lazım. Demokratik olması lazım. Ama AKP ciddi şekilde oy kaybettiğini anlayınca kaymakamını, valisini kullanarak oy toplamaya çalışıyor. Adayın ne işi var okulda? Arabasının ne işi var? Çocuklara propaganda yapıyorlar. Bunun adı siyasi ahlaksızlıktır.’ şeklinde konuşmuştu.

Meral KINACILAR