Gaziantep'te, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 5 kişi tutuklandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 18 Mayıs'ta kentte düzenlenen eylemde terör örgütü propagandası yaptıkları belirlenen şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattığı belirtildi.

NELER ELE GEÇİRİLDİ ?

Bu kapsamda 168 polisin katılımıyla 7 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 5 kişinin gözaltına alındığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Şüphelilerin, söz konusu eyleme katılarak PKK/KCK terör örgütü adına eylem ve faaliyet içinde oldukları, terör örgütü ve elebaşı lehine sloganlar atarak örgüt propagandası yaptıkları, internet üzerinden terör örgütünü övücü, özendirici ve propaganda içerikli paylaşımlarda bulundukları tespit edilmiştir. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 5 kişi tutuklanmış, aranan 2 zanlının yakalanmasına devam edilmektedir. Operasyon kapsamında ayrıca şüphelilerin ikametgahlarında bir tabanca ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiştir."

IŞİD'E KATILACAKLARDI

Gaziantep'te, polis tarafından yapılan çalışmada Suriye'ye giderek IŞİD saflarına katılmak istediği ileri sürülen 7'si yabancı uyruklu 22 kişi yakalandı. Gaziantep Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Suriye'ye geçerek IŞİD saflarına katılmak isteyenlerin bulunduğu ihbarı üzerine çalışma başlatan polislerin, dün gece yaptığı operasyonlarda 22 kişiyi yakaladığı belirtildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 7'sinin yabancı uyruklu 15'inin ise Türk vatandaşı olduğu belirtilen açıklamada, bu kişilerin üzerinde üzerinde yapılan aramada toplam 19 bin 950 ABD doları bulunduğu kaydedildi. Bu kişilerle ilgili adli sürecin devam etttiği bildirildi.