Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcılığına seçildi.
Ankara Sanayi Odası (ASO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zafer Çağlaya'ın, 22 Temmuz tarihinde yapılan 23. dönem milletvekili genel seçiminde Ankara milletvekili seçilmesinin ardından, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Koçer, TOBB Başkan Yardımcılığı görevine oy birliği ile seçildi.
Zafer Çağlayan Sanayi ve Ticaret Bakanı olurken, Nejat Koçer'in, TOBB Başkan Yardımcılığına getirilmesi ile birlikte bir ilk de yaşandı.
TOBB'un 55 yıllık tarihinde, ilk kez Güneydoğu Bölgesinden bir işadamı Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
NEJAT KOÇER
1963 yılında Gaziantep'te doğan ve 1998 yılından bu yana GSO Başkanlığı görevini sürdüren Nejat Koçer, 7 yıldır da TOBB Yönetim Kurulu Üyesiydi.
Koçer, ayrıca TOBB Eğitim Vakfı (TOBEV) ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'nın (TEPAV) Yönetim Kurulu Üyeliğini de yürütüyor.
Görev yaptığı bütün kurumlarda değişimi, toplam kalite anlayışını ve proje üretmeyi ön plana çıkaran Koçer, 2000 yılında ''Yeniden İhracat Seferberliği'', 2001 yılında ''Aktif Sanayi Projesi'', 2002 yılında ''Kalite Seferberliği'', 2003 yılında ''Marka Şehir Gaziantep'' ve 2006 yılında da ''İnovasyon Vadisi Gaziantep'' projesini hayata geçirerek birçok ulusal ve uluslararası ödülün sahibi oldu.
1985 yılında iş hayatına atılan Koçer, halen akrilik ve sentetik karışımlı iplikler ve fantezi iplik üretimi birlikte el örgü yünü ve simless dikişsiz tekstil ürünleri üretimi yapmaktadır.
Evli ve üç çocuk babası olan Koçer'in haftalık kendi yazılarından derlediği ve 2004 yılında piyasaya çıkan ''Üretimden Dönenin Kaşığı Kırılsı'' adlı kitabı bulunuyor.