Gaziantep’in kültürel ve sanatsal gelişimine büyük katkılar sağlayan Dansart Dans ve Bale Okulu Anadolu Ateşi Kıvılcım Grubunun yıl sonu gösterisi izleyenlerin nefesini kesti.

Şehitkamil Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen yıl sonu gösterisi saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Dansart kurucusu Mehmet Ceylan, yaptığı konuşmasında Gaziantep’in sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamaya çalıştıklarını, bu anlamda da bazı önemli proje ve etkinliklere imza attıklarını dile getirdi.

2 SAAT SÜRDÜ

Dansart kurucularından Hakan Gökalp’te yaptığı konuşmasında kültür ve sanatın gelişimine destek olmaya çalıştıklarının bu anlamda da önemli yol kat ettiklerini dile getirdi. Gökalp, çok çalıştıklarını ve güzel eserler ortaya çıkardıklarını söyledi. Daha sonra Anadolu'nun çeşitli bölgelerinden derlenen halk dansı motiflerinden oluşan dans koreografileriyle, Anadolu kültürü muhteşem bir şekilde yansıtıldı. Gösteride Dansart Anadolu Ateşi Kıvılcım Grubu ayakta alkışlandı. Doğu ile Batı kültürlerinin halk oyunlarıyla buluşmasını sağlayan ve Anadolu’nun her yöresinden dansların harmanlandığı gösteri yaklaşık 2 saat devam etti. BÜLTEN