Gaziantep Kalite Derneği Başkanı Ali Peri, hava kirliliğinin eskisinden daha kötü olduğunu, sokağa çıkınca nefes alamaz hale geldiğimizi söyledi. Halka ucuz ve kalitesiz kömür dağıtıldığını, bunun da hava kirliliğini eskisine göre daha da artırdığını belirten Ali Peri, "Gaziantep'teki hava kirliliğine bir an önce çözüm bulunması gerekiyor. Kalitesiz kömürün dağıtımının önüne geçilmeli" dedi.

Altyapı için çalışanları cani gönülden kutladığını, ancak altyapı çalışmalarının neden okulların tatil olduğu döneme getirilmediğini soran Peri "Okullar tatil iken günlerde uzundu. Ancak durdular, durdular okullar açılır açılmaz sokaklara iş makinalarını soktular, sokakları eşmeye başladılar" dedi.

TRAFİK ALLAK BULLAK

Gaziantep'in trafiğinin allak bullak olduğunu, belli saatlerde sokaklarda yaya olarak bile yürümenin mümkün olmadığını söyleyen Peri, "Bütün bu sorunların çaresi vardır. Ancak ilgili ve bilgili kişilere sorulmuyor, sorsalar sorun da çözülür" dedi.

'Sırf iş yapıyoruz diye iş yapıyorlar' diyen Peri şunları söyledi:"Kaldırımlarda yürürken neresi kaldırım, neresi yol, neresi işyerinin önü anlayamıyoruz. Düşünün yaşlı ve hasta olduğunuzu, çocuğuyla kadın nasıl yürüsün, engelli nasıl yürüsün bu kaldırımlarda?"

ÖNLEM ALINSIN

Soba zehirlenmelerine değinerek vatandaşları uyaran Peri, soba zehirlenmelerinden ölümlerin arttığını ve yetkililerin gereken önlemleri alması gerektiğini söyledi. Organizedeki patlamayla ilgili bir soru üzerine Peri, "Patlamayı ucuz atlattık. 6-7 yıl önce doğalgaz ile ilgili altyapı çalışmaları yaparken yetkilileri boruların kaliteli olması, kaynağın sağlam olması, yastıklama malzemesinin hassas olması konusunda uyardık" dedi. Meral KINACILAR