Ligin bitimine 7 hafta kaldı. Gaziantep FK 51 puanla 6. sırada bulunuyor. Sezon sonu hedefi de ligi ilk 5 arasında bitirmekti.
Kırmızı siyahlı ekip kalan 7 haftalık maçtan 4 maçı deplasmanda 3 maçı da kendi sahasında oynayacak.7 maçın ilkini yarın deplasmanda Alanyaspor ile yapacak.
Gaziantep FK kalan maçlarında Alanyaspor, Hatayspor ve Sivasspor'da ilk 5 arasında ligi bitirmek için mücadele ediyorlar . Kalan iç sahadaki 4 maçındaki takımlar Erzurum Belediyespor, Kayserispor, Ankaragücü ve Rizespor da ligde kalma mücadeleleri veriyorlar.
Gaziantep FK'nin oynayacağı 7 maçında önemi çok. 3 takım zirve için ,4 takımda küme düşmemesi için oynayacak olması kırmızı siyahlı ekibin deplasmanda ve kendi sahasında oynayacağı her maç kolay maçlar olmayacak .
7 haftalık serinin ilk maçı deplasmanda 51 puanla 5.sırada bulunan, Alanyasporla yarın oynayacak bu maçın sonucu her iki takım içinde çok önemli.
Çünkü bu rakibin 52 Puanı var, Gaziantep FK 51 puanı var aradaki fark sadece 1 puan. Kim kazanır 3 puanı hanesine yazdırsa ilk 5 için yerini alır.
Tabi ,Gaziantep FK kalan maçlarında takımın başındaki teknik direktörün kendine çeki düzen vermesi,t akımın başında kalması gerekiyor.
Sa Pinto, saha kenarında her olaya agresif olmak yerine başarılı olan takım kadrosunun iskeletini bozmadan istikrarlı bir onbiri sahaya sürmesi gerek. Her maçta sahaya çıkardığı kadroya bakıldığında her maçta değişik isimlerden oluşan bir takım sahaya çıkartıyor. Takımın orta sahadaki beyni konumundaki Maxim'in maç sonuna kadar oyunda kalması, Muhammet Demir gibi gol yollarında şansı ve fırsatçı oyuncuların oynamasına şans vermesi gerekir.
Futbolun ve futbolcuların özelliği sahada oynayan oyuncuların birbirlerinin oyun şeklini yapacağı hamle ve hareketleri bilerek oynamasıdır.
Futbolda kural tekrar metodu ile başarılı olur. Gaziantep FK'nin sahada diri ve tempolu oynayıp kazandığı maçlara bakın. Her maçta aynı kadro ile oynamış.
Kaybettiği maçlara bakın bir hafta önce kazandığı kadronun bir hafta sonra değişik kadro ile sahaya çıktığı maçlardır .
Ligin bitimine kalan 7 haftalık sene de en azından kendi sahasında oynayacağı ve rahat kazanacağı düşünülen, Erzurum Belediyespor maçından, Sivasspor maçından ve Rizespor maçından galip gelerek alacağı 9 puan çok önemli, Çünkü,:Gaziantep FK kendi sahasında en çok puan kazanan takım.
Tabi deplasmanda oynayacağı 4 maç ,Alanyaspor, Ankaragücü ,Kayserispor Hatayspor maçlarından puanlarda alabilirse, şu an 51 olan puanını 60'ın üzerine çıkararak ilk 5 içerisinde ligi bitirebilir.