Bir süredir halk otobüslerinin zam taleplerini değerlendiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bu isteğe onay vererek toplu taşımaya zam yaptı. 1 Ocak itibariyle geçerli olan zamların toplu taşıma araçlarına 25 kuruş daha fazla olarak yansıdı.

Girdi maliyetlerine gelen zamlar nedeniyle para kazanamadıklarını belirterek, yüzde 25 zam isteyen, bunun için de belediyeye defalarca dilekçe üstüne dilekçe veren halk otobüslerinin zam taleplerini masaya yatıran büyükşehir belediyesi yönetiminin, yüzde 25 zam değil, 25 kuruşluk zamda karar kıldı. Bu zam kararı ise Büyükşehir Belediyesi tarafından kabul edilerek uygulamaya başlandı.


ÖĞRENCİ NE KADAR OLDU?

UKOME'de 25 kuruş zammın kabul edilmesiyle tam ve indirimli biletlere 25 kuruş eklendi. Otobüslerde 2 TL olan tam bilet fiyatı 2.25 TL'ye yükseltilirken, 1.25 TL olan öğrenci biniş fiyatı ise 1,50 kuruş'a yükseldi.

Belediye otobüslerinde ise tam bilet fiyatı 1.60 TL'den 1.85 TL'ye yükselirken , indirimli kartlarla 1.25 TL olan biletler, 1 Ocak'tan itibaren 1.50 kuruşa yükseldi.

Tramvayda ise daha önce 1.50 TL'den binilirken yeni yıl zammıyla birlikte bu rakam 1.75 TL'ye yükseldi. Tramvaylarda indirimli ve öğrenci kart sahipleri ise 0.75 kuruş öderken son zamla birlikte bu rakam 1 TL'ye yükseldi.

Meral KINACILAR