GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makam koltuğunu çocuklara bıraktı.

Temsili belediye başkanı olan Zeynep Ece Yeşilmen ve Hasan Taş ile bir süre sohbet eden Başkan Fatma Şahin, çocukların belediye başkanı olarak vermek istedikleri talimatları ve kent için neler yapacaklarını anlatmalarını istedi. Başkanlık koltuğuna oturan Kaşıbeyaz İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencisi Zeynep Ece Yeşilmen, engelli vatandaşların rahat etmesi için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini belirterek "Engelliler için yapılan sarı çizgilerin onarımının yapılması çoğaltılması, engellilerin rahatlıkla ulaşımını sağlar. Bunun yapılması lazım. Bunun dışında arabaların egzoz gazlarının azaltılması için bisiklet yollarının yapılması lazım. Böylelikle egzoz gazları sağlığımızı bozmaz" dedi.

Engelliler için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevinden bu yana çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Fatma Şahin, engelli insanların topluma kazandırılması ve rahat etmesi için gereken çalışmaların yerel yönetimler tarafından yapılmasının gerektiğini ifade etti. Trafik sorununun çözümü için de çalışıldığını anlatan Şahin, "Bu konuda bir toplantı yapıyoruz. Bu toplantıyla ulaşım master planı yeniden yapılıyor. Toplantıda şu anda 27 kavşağı dinamik kavşak haline getirmeye karar verdik. Kurulacak kamera ve sensör sistemiyle trafiğin sıkıştığı yerlerdeki yeşil ışıkların daha fazla yanacağı bir sistem olacak" diye konuştu.

Şahinbey Çocuk Yuvası'nda kalan ve Kaşıbeyaz İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencisi olan Hasan Taş ise okullarının bahçesinin asfaltlanmasını istedi. Başkan Fatma Şahin, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yeni bir birim kuracaklarını ve bu birimin sadece okulların sorunlarıyla ilgileneceğini ifade etti. Şahin, günün anısına hediye verdiği çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.