Royal Halı Gaziantep Basketbol takımının başına çıktığı ilk koçluk deneyiminde Anadolu Efes’i mağlup eden Stefanos Dedas, galibiyeti Boray Dai’ye armağan ettiğini belirterek, “en iyi takım olduğumuzu söyleyemesem de kötü bir takımda değiliz” dedi

HAKKIMIZ VAR

Anadolu Efes karşısında elde edilen galibiyeti oyuncuların müthiş performansına bağlayan Royal Halı Gaziantep antrenörü Stefanos Dedas, “16 sayı gerideyken Türk oyuncuların göstermiş olduğu performansta müthişti. Galibiyeti genel menajerimiz Boray Dai’ye armağan ediyorum, bu takıma koç olmama inandı tabi ki Jurij Zdovc’a da teşekkür ediyorum bu onun takımı. Tabi ki yönetim kurulunun hepsi bana güvendi, mutlu olmaya hakkımız var büyük bir galibiyet aldık. Türkiye liginde her maç çok zor geçiyor, Yeşil Giresun maçımızda zor olacak. İlk işim artık bu hafta sonu oynayacağımız maça hazırlanmak. Asistan koçumuz Erden Eryüz’de bana inandı ve Efes maçını kazanacağımıza katkısı oldu” dedi.

BASKETBOL BÜTÇEYLE OYNANMAZ

Bu sezona başlarken geçen sezon ki gibi bütçelerinin olmadığını kaydeden Dedas, “Bu nedenle çok çalıştık, öncelikli hedefimiz iyi bir kimya oluşturmaktı. Efes maçında basketbolun bütçe ile oynanmadığını ispatladık. Yendiğimiz Anadolu Efes Olimpiyakos gibi bir dev takımı ezerek mağlup etti. En iyi takım olduğumuzu söyleyemesem de kötü bir takımda değiliz” açıklamalarında bulundu.

MUHARREM TÜRKOĞLU