Basketbol süper lig temsilcimiz Royal Halı Gaziantep takımının yeni transferi Andy Rautin, Türkiye liginin NBA’dan sonra ki en büyük lig olduğunu söyledi.

Eflatun – sarılı ekibe transfer olduktan sonra Gaziantep27 Gazetesine önemli açıklamalarda bulunan Kanada’lı skorer guard Rautin, transferini kendisi adına önemli bir fırsat olarak değerlendirdi.

Gaziantep hakkında önemli bilgiler elde ettiğini belirten Rautin, tarihi bir kentte basketbol oynamanın yanı sıra insanların sıcaklığını hissederek bir çok başarıları birlikte elde edeceklerini anlattı.

EKİP ÇOK İYİ

Avrupa’nın en iyi ligine geldiğini söyleyen Royal Halı Gaziantep Basketbol takımının guardı Andy Rautin, “Takım arkadaşlarımın çok iyi olduğunu biliyordum. Koçumunda çok iyi olduğunu biliyordum. Avrupa’nın en iyi ligine gelerek bunu da başardığımı düşünüyorum” dedi.

İDEOLÜM BABAMDI

Basketbola henüz 3 yaşındayken başladığını ifade eden Rautin, “Bu spora başlamamda etkilendiğim insan babam oldu. Onu izleyerek büyüdüm ve babamdan çok fazla tavsiyeler aldım. Babam NBA’da ve İtalya’da birçok takımda oynadı. Aynı zamanda babam benim mezun olduğum üniversiteden de mezun olmuş” dedi.

EN İYİ KARİYERİM ÜNİVERSİTE

Basketbol hayatının en iyi kariyerini üniversitede yaşadığını aktaran Rautin, “Orada son 16’ya kalmıştık daha sonra birkaç arkadaşımızın şanssız sakatlıklarından dolayı şampiyon olamamıştık. Ama kariyerimin en iyi sezonunun yaşamıştım” dedi.

SABIRSIZLANIYORUM

NBA’dan sonra ki en iyi ligin Türkiye süper ligi olduğunu açıklayan Rautin, “Gaziantep hakkında çok fazla bilgi sahibi olamadım. Orada sadece bir gün kalabildim ve hemen kampa geldim. Ankara’da organize edilen Dünya şampiyonasında Kanada milli takımıyla birlikte mücadele etmiştim. Türkiye’nin büyük bir hayranıyım. Gaziantepli basketbol severlerle tanışmak için sabırsızlıkla kampın sona ermesini bekliyorum” dedi.

BÜTÜN MAÇLARIMIZI KAZANMALIYIZ

Sahalarda büyük bir çaba harcayarak oynadığını aktaran Rautin, “Takım arkadaşlarım ve maçlarda zafer elde etmek için oynarım. Takımımın bütün maçlarını kazanması için elimden geleni yapacağım. Şampiyonluğu elde etmenin tek yolu takımın kazanması bu nedenle takımın kazanması için uğraşacağım” dedi.

BAŞARILI OLMAK İSTİYORUZ

Bu sezon üç kulvarda mücadele edecek olan Royal Halının hedeflerinin bütün maçları kazanmak olduğunu aktaran Rautin, “Fiba Avrupa liginde, Türkiye kupasında ve Türkiye liginde elimizden geldiği kadar çok maç kazanarak başarılı olmak istiyoruz. Hedefimiz maç maç tamamını kazanmak” dedi.

ENERJİMİZİ TARAFTARLARIMIZDAN ALACAĞIMIZ

Gaziantepli basketbol severlerin huzuruna çıkmak için sezonu dört gözle beklediğini kaydeden Kanadalı Guard, “Kendi Türkiye liginde oynayacağım her maç benim adıma büyük bir fırsat. Taraftarlarımızın maçlarımıza gelerek bizlere pozitif enerji vereceğini ve onlarla birlikte bütün maçlarımızı kazanacağımızı düşünüyorum. Tekrar söylüyorum bu benim için büyük bir fırsat Gaziantep’te oynayacağımız bütün maçlarımızda onları davet ediyorum” açıklamalarında bulundu.

MUHARREM TÜRKOĞLU