Naksan Holding’le bağlantılı 4’ü tutuklu 25 sanığın yargılandığı davada tahliye umutları boşa çıktı. Gaziantep 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmanın ikinci gününde mahkeme, Cahit Nakıboğlu, Taner Nakıboğlu, Cihan Dağcı ve Murat Zar'ın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşma 4 Eylül 2018 tarihine ertelendi.Sabah yapılan duruşmada Avukat Özlem Çiçek Moroğlu konuşmasında bugüne kadar dile getirilmeyen bir konuya parmak bastı ve "Cemaate sorulmadan hakim savcı alınmıyordu. 2014 yılında Ak Parti Gaziantep İl başkanlığına seçim için gelen para Bank Asya kanalıyla gönderilmiştir. Bu örgütün içinde askeri, bürokratı, ev hanımı, öğrencisi, hakimi savcısı, avukatı yani toplumun her kesiminden insan bulunurken bir tane siyasi olmadığını görüyoruz" dedi.Duruşmanın ilk gününde gizli tanıklardan Lale ve Yeşil dinlenirken, Petkim'le ilgili MASAK raporu okundu. Bu arada daha önce çok tartışılan Milletvekili Ahmet Uzer'in oğlu olan Av. Sinan Uzer, kayınpederi olan Hüseyin Nakıboğlu'nun vekaletini bıraktığını yazılı olarak bildirdi. Sanıklar ve sanık avukatları savunmalarını yaptı. DAĞCI: EŞİM KANSER OLDUCahit Nakıboğlu, Taner Nakıboğlu'nun savunmalarının ardından Cihan Dağcı'da kendini savundu. Suçsuz olduğunu belirten Cihan Dağcı, tahliyesini istedi. Eşinin kanser hastası olduğunu söyleyen Cihan Dağcı, "Ailecek mağdur durumdayız" dedi.

AVUKAT ÇİÇEK: BU ÖRGÜTTE NİYE BİR TANE SİYASİ YOK?Duruşmaya dün kaldığı yerden devam edildi. Silahlı terör örgütü yönetme, terörizmin finansmanı hakkında kanuna muhalefet, suç gelirlerinin önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerini aklama ve vergi usul kanununa muhalefet" suçlarından görülen Naksan Holding davasına 4 tutuklu sanıkla bazı tutuksuz sanıklar katıldı. Sanık avukatları savunmalarına devam etti. Tutuksuz yargılanan sanık Emre Nakıboğlu'nun Avukatı, Özlem Çiçek Moroğlu'nun konuşması dikkat çekti. Moroğlu, "Cemaate sorulmadan hakim savcı alınmıyordu. 2014 yılında Ak Parti Gaziantep İl başkanlığına seçim için gelen para Bank Asya kanalıyla gönderilmiştir. Bu örgütün içinde askeri, bürokratı, ev hanımı, öğrencisi, hakimi savcısı, avukatı yani toplumun her kesiminden insan bulunurken bir tane siyasi olmadığını görüyoruz" dedi.

AV.ELİBOL:1 TL MADENİ PARA BASTIRILDI

Avukat Ali Elibol da, Nakıboğlu ailesinin ülkenin ve Gaziantep'in önde gelen ailelerinden biri olduğunu söyledi. Elibol, "Bu aile eğitim ve hayır işlerinde de bulunarak ülkeye katkı sağlıyor. Üniversite kurmak, Bank Asya'ya para yatırmak suç olmayan faaliyetlerdi. Bu ülkede Türkçe olimpiyatları için 1 TL metal paralar bastırıldı. O zaman cemaat olan bu örgüte destek olunması, insanları etkiledi ve örgütün kucağına attı" dedi.

4 EYLÜL'E ERTELENDİMahkeme heyeti avukat savunmalarının ardından tutuklu 4 sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Tutuklu sanıklardan Cahit Nakıpoğlu'nun sağlık raporunda cezaevinde kalabilecek durumda olmasından dolayı tahliye talebi reddedilirken, suç şüphesinin kuvvetli olması ve mevcut dosyanın kapsamlı olması sebebiyle karar duruşması ileri bir tarihe ertelendi. Tahliye bekleyen sanık yakınları bu kararla büyük üzüntü yaşadı. Gözyaşlarına boğulan sanık yakınları adliyeden buruk ayrıldı. Meral KINACILAR