Gaziantep Nakliyatçılar Odası Başkanı Zafer Aydıngüler, esnafın halinin içler acısı olduğunu, adeta kan ağladığını söyledi. Aydıngüler, "Korsanlar almış başını gitmiş. Güneydoğu ve Doğu Analoluda araba yanmalarından dolayı şoför arkadaşlar tedirgin. İş de yok" dedi.

DOĞUYA GİTMEK İSTEMİYORLAR

Şoför esnafının doğuya gitmek istemediğini, batı arabasını doğuya gönderemediklerini dile getiren Aydıngüler, "Şoför esnafı araba yakmalardan dolayı doğuya gitmek istemiyor. Seçimden bu yana esnafımız sıkıntı içinde. İşler zaten 2014 yılının 12.nci ayından bu yana düşüktü. Hükümetin kurulamaması, sezonsal işlerdeki durgunluk, dolar ve euronun çok yükselmesi sıkıntıyı artırdı" dedi.

KORSANLAR TÜREDİ

Vergisini vermeyen, belgesi olmayan kişilerin haksız rant elde ettiğini bu konuya yetkililerin eğilmesini isteyen Aydıngüler, "Benim 200 tane üyem var ancak 150'ye yakın belgesi olmayan, vergi levhası, yeri olmayan korsan burada türemiş bu işi yapıyorlar" diye konuştu.

Aydıngüler, geçici hükümetin kurulmasıyla ihracat ve ithalatın açılacağını ümit ettiklerini sözlerine ekledi. Meral KINACILAR