Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, esnafın sıkıntıda olduğunu, milletin alım gücünün düştüğünü belirtirken, seçim sonrası bir iyileşme beklediklerini söyledi. Küsbeoğlu, “Şu anda esnafımız dinlemede, seyrediyor. Seçimden sonrayı bekliyoruz. Temennimiz seçimlerden sonra düzelmesi” dedi.

NAKİT VE PAZAR SIKINTISI

Sıkıntıların 17 Aralıktan bu yana devam ettiğini, partiler arasındaki çekişmeler, huzursuzluk, dövizin hızlı oynaması, hareketli olması ve belirsizliğin ister istemez esnafa, piyasaya yansıdığını belirten Küsbeoğlu, “Esnaf gerek nakitte, gerekse pazar bulmada sıkıntı yaşıyor” dedi.

SURİYELİLERİN DE ETKİSİ VAR

Esnafın geçen yıla oranla satışlarında ve cirolarında düşüş yaşandığını belirten Küsbeoğlu, esnafın küçülmeye gittiğini, büyük işyerlerinin kapanarak daha küçük işyerlerinin açıldığını belirtti. Küsbeoğlu, “Geçen yıla oranla esnafın işlerinde yüzde yüzde 25’ler civarında düşüş var. Esnafın sıkıntısında Suriye’deki iç savaş ve ilimize gelen Suriyelilerin de etkisi var. Şu anda esnafımız dinlemede, seyrediyor. Seçimden sonrayı bekliyoruz. Temennimiz seçimlerden sonra düzelmesi” diye konuştu. Meral KINACILAR