Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, İstanbul Sanayi Odası’nın geçtiğimiz hafta kamuoyuyla paylaştığı, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2014 listesinde, sıralamaya giren tüm sanayi kuruluşlarını kutladı. Nakıboğlu, özellikle Organize Sanayi Bölgelerinde yer alan firmaların söz konusu listede bulunmasından dolayı memnuniyetini dile getirerek, firma yöneticilerine tebrik mektubu göndererek başarı dileklerinde bulundu.

EMEĞİ GEÇENLERİ KUTLARI

OSBÜK Başkanı Nakıboğlu; mektubunda “İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan “2014 Yılı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” arasında, Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren firmanızın da bulunmasından büyük memnuniyet duyduğumuzu belirtir, OSB Ailesi, Ülkemiz ve Milletimiz için gurur verici faaliyetlerinizde emeği geçenleri tebrik eder, başarılı çalışmalarınızın artarak devam etmesini dilerim” dedi.

YENİLİKLERE DOĞRU İLERLİYORUZ

Konuyu değerlendiren Nakıboğlu, “Açıklanan 500 Firmadan yüzde 21’ine tekabül eden 105 Firmanın Organize Sanayi Bölgelerinde faaliyet gösterdiğini, bu durumun “Sanayinin ve Kalkınmanın Lokomotifi” dediğimiz Organize Sanayi Bölgelerinin önemini bir kez daha göz önüne çıkarttı dedi. Konuyu net satışlar yönünden de değerlendiren OSBÜK Başkanı; söz konusu 500 Firmanın toplam 413 buçuk milyar TL’lik toplam net satışlarının yüzde 13’ünün OSB’lerde gerçekleştirildiğini belirtti. Bugün itibariyle ülkemizde; 85 bin hektar üretim alanına sahip 293 OSB’nin 212 sinde üretim yapıldığını ve toplam 1,6 Milyon kişilik istihdam sağlandığını, bütün OSBlerin tam kapasite ile hizmete girdiğinde bu sayının 2,5 Milyon’u aşacağını belirterek, amaçlarının dünya ile rekabet edebilecek teknoloji ve katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesine yönelik yatırımlara ağırlık vererek, geleneksellikten yenilikçiliğe doğru ilerlemelidirler” ifadesini kullandı.BÜLTEN