OSBÜK Başkanı Cahit Nakıboğlu Türkiye ekonomisinin rayına oturduğunu söyledi. Erzurum'da konuşan Nakıboğlu, Fikri Işık'ın yeniden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görevlendirilmesinin OSB'ler ve sanayiciler için büyük bir avantaj olduğunu ve sanayicilere verilen desteğin artarak süreceğini belirtti. Nakıboğlu; "Sanayicilerimizin tek odağı üretim olacak" dedi.

OSBÜK’ün yaptığı çalışmalar ve Organize Sanayi Bölgelerinin ulaştığı öneme dikkat çeken Nakıboğlu, Yaşanılan sorunları daha yakından görmek ve çözüm üretmek anlamında yerinde incelemeler ve ziyaretler büyük fayda sağlıyor. Erzurum’da gösterilen misafirperverlikten dolayı çok teşekkür ederiz" dedi.

BÜYÜME RAKAMLARI

Türkiye ekonomisinin rayına oturduğunu söyleyen Nakıboğlu, 4 yıl boyunca seçim olmayacak. Bu şans iyi değerlendirilirse, Türkiye’yi daha ileriye taşıyabiliriz. Bunun için öncelikle büyümeye ivme katacak bir reform süreci başlatılmalı, büyüme rakamı yüzde 7-8’lere çıkarılmalıdır. Yatırım ve üretim ortamının iyileştirilmesine, teşvik mevzuatının yeniden gözden geçirilmesine, adil bir vergi reformuna, atılacak reform adımlarında öncelik verilmelidir.” dedi.

BÜYÜME MOTORU İMALAT SANAYİSİNDEDİR

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasına gerçekleşen toplantıda konuşan Başkan Nakıboğlu, Büyüme motoru imalat sanayisindedir. İleri teknoloji Türkiye’nin vazgeçilmezi olmalı. Yüksek katma değer diğer önemli bileşenimiz. Sanayiciler olarak Ar-Ge, tasarım, marka ve inovasyondan oluşan katma değer unsurlarına yönelmeliyiz. 2023 hedeflerine ulaşmak için yüksek teknolojiye ihtiyaç var ve bu yeni yatırımlarla olacak” şeklinde konuştu.

GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNDULAR

Program kapsamında OSBÜK heyeti; Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Ticaret Borsası Başkanı İ. Hakkı Hınıslıoğlu, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik ve Erzurum Vali Vekili Haktan Gökçekuyu’yu makamında ziyaret ederek fikir alışverişinde de bulundular. Erzurum ve civarı OSB’lerinin her yönüyle ele alındığı istişare toplantısı, soru cevap ve serbest kürsü bölümleri ve plaket töreniyle tamamlanmıştır. Programlar Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, il protokolü ve sanayicilerin yoğun katılımıyla, OSBÜK onuruna verilen akşam yemeği ile sona erdi,. HABER MERKEZİ