Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu’nun, Naksan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Taner Nakıboğlu ise “Girişimcilik ve Marlalaşma” konulu panele katıldı. Cahit Nakıboğlu, 'Her şeyi tecrübe edecek kadar vaktimiz yok, ama tecrübeleri dinleyerek okuyarak mesafe kat edebiliriz. Kişi mutlaka iş yaşamında başarı istiyorsa kendine güvenmeli, ancak karşısındakinin de akıllı olduğunu bilerek hareket etmeli" dedi.

ÜÇ GÜN ERKEN KALMAK BİR GÜN KAZANDIRIR

Ticarete çok küçük yaşta başladığını ifade eden Nakıboğlu, “İlkokula gitmeden önce elmacı pazarındaki dükkanda çıraklığa başladım. İşimize sabah namazıyla başlardık. İşe geç gelmek çok ayıptı. Sabah ezanı camide kılındıktan sonra herkes dükkanını açardı. Şimdi ise sekizde, dokuzda, onda işe gidiyorlar. Müslümanın üzerine güneş doğmaması lazım. Üç gün erken kalktığınızda bir gün kazanmış olursunuz.”

BAŞARI ÖZGÜVENLE BİRLİKTE GELİR

İş hayatında başarının özgüvenle geldiğini kaydeden başarılı işadamı Nakıboğlu, "Her şeyi tecrübe edecek kadar vaktimiz yok, ama tecrübeleri dinleyerek okuyarak mesafe kat edebiliriz. Kişi mutlaka iş yaşamında başarı istiyorsa kendine güvenmeli, ancak karşısındakinin de akıllı olduğunu bilerek hareket etmeli. Bir insanı alın, layık olmadığı yere koyun, eninde sonunda başarısızlık onu bulur. Onun için her kim olursa olsun; işiyle pişmesi, tecrübesiyle kıvama gelmesi gerekiyor. Hepinize tavsiyem başarıya ulaşanların izlerini takip etmeniz" dedi.

HAYAL KURUN FAKAT, HAYALPEREST OLMAYIN

Girişimciliğin ilk adımının, “çaba gösterildiğinde gerçekleşebilir ve kaliteli hayal” olduğunu kaydeden Nakıboğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hayal kurmak girişimciliğin ilk adımıdır. Hayal kurun fakat hayalperest olmayın. Çünkü insan olarak hayalimiz olmadan yaşayamayız. Ancak hayalperest olarak yapamayacağımız işlere de girişmemeliyiz. Ayrı Tahsilinizi iyi yapın ve en az bir lisanı iyi bilin" dedi.

ÇOCUKLARINIZI İŞ YAŞAMINA HAZIRLAYIN

Genç girişimcileri, çocuklarını küçük yaşlardan itibaren işyerlerine götürmeye çağıran Nakıboğlu, “Çocuk yaşta babamın yanında iş hayatına atıldım. Sizler de çocuklarınızı küçük yaşlarda iş yaşamına hazırlayın. Ben çocukluğum süresince çalıştım. Çocuklarınızı bu konuda eğitmeniz lazım. Çocuk her şeyi babadan beklememeli. Kendi ayaklarının üzerinde durabilmeyi öğrenmeli” dedi.

TANER NAKIBOĞLU: RİSK ALIN

Gaziantep Doğa Koleji tarafından düzenlenen ve konuşmacı olarak Naksan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Taner Nakıboğlu, Akort Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Gülseren Hülya Akkaya ve GAÜN Öğretim üyesi Doç.Dr. Tolga Kara’ın katıldığı “Girişimcilik ve Marlalaşma” konulu panel okul konferans salonunda gerçekleştirildi. Panelde konuşan Naksan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Taner Nakıboğlu, Gaziantep’in Türkiye’nin önemli bir sanayi kenti olduğunu ve bu başarının arkasında girişimciliğin ve risk almanın yattığını söyledi.

İNGİLİZCE ÖNEMLİ BİR DİL

“Korkmayın risk alın” şeklinde öğrencilere seslenen Nakıboğlu “Elinizde bir miktar para varsa, bu parayı götürüp bankaya yatırıp aylık gelirini alırsanız riske girmezsiniz. Paranız bu anlamda zaman içerisinde erir ve gider. Oysa bir takım riskler alıp bu parayı yatırıma dönüştürürseniz işlerinizi büyütüp iyi paralar kazanabilirsiniz.Mutlaka risk alın. Bunun yanı sıra günümüz insanında olması gereken en önemli özelliklerden biriside yabancı dil dildir. Mutlaka bir yabancı dili çok iyi derecede öğrenin. Özelliklede ingilizce öğrenin. İngilizce artık dünyanın kullandığı ortak dil olmaya başladı.”şeklinde konuştu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT