Ekonomist Dergisinin, ‘Anadolu’nun En Etkin 50 İş İnsanı’ araştırmasında Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu Anadolu’nun en etkili 50 iş adamı listesinde yerini aldı.
Ekonomist Dergisi ‘Anadolu’nun En Etkin 50 İş İnsanı’ çalışmasını güncelledi.İstanbul, Ankara ve İzmir dışındaki illeri kapsayan listede son dönemlerdeki yatırımlarıyla, istihdam ve sivil toplum kuruluşlarındaki etkinliğiyle sivrilen isimler yer aldı. Araştırmada, Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı ve Gaziantep OSB Başkanı Cahit Nakıboğlu listede 23'ncü sırada yer aldı.
Araştırmaya göre en çok istihdam sağlayan firmalardan birisi olan Naksan Holding ülke ekonomisine önemli katkı sağlamaya devam ediyor.Üç kuşaktır plastik ambalaj sektöründe bulunan Naksan Holding enerji, halı, tekstil, bilişim ve lojistik sektörlerinde faaliyet gösteriyor. 7 bin kişiye istihdam sağlayan Naksan Holding, 140’ı aşkın ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.
Ekonomist Dergisi, Anadolu'nun en etkin iş adamları arasında gösterdiği Cahit Nakıboğlu ve Naksan Holding için ise, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“1940 yılında toptan hırdavat ile temelleri atılan Naksan bugün ise plastik ambalajdan enerjiye, halıya ve lojistiğe uzanan bir holdinge dönüştü. Gaziantep’in 7 bin kişilik istihdam ordusu ile en önemli gruplarının başında gelmektedir. Cahit Nakıboğlu, eğitime dönük projelerinin yanı sıra OSB Üst Kuruluşu ve Gaziantep OSB başkanlığını da yürütüyor.”