20. yüzyıl Gaziantep ve Türkiye sanayicilerinin en önemlileri arasında yer alan ve yüzyılın özellikle son çeyreğinde kent ekonomisinde söz sahibi olarak dikkat çeken Topçuoğlu, 3 yıl önce geçirdiği kalp krizi sonrası vefat etmişti. Kuruluşundan itibaren, Gülsan Holding ve Kaşmir Halı şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmış olan M. Naci Topçuoğlu, Gaziantep Sanayi Odası'nın kuruluşunda da görev almış, kurucu üyeliği yanında 10 yıl süreyle GSO Meclis Başkanlığı'nı başarıyla yürütmüştü. Gaziantep'in ekonomi alanında olduğu gibi sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerinin zenginleşmesine de katkı sağlayan Topcuoğlu, Gaziantepspor As Başkanlığı'nı da yapmıştı.
Merhum M.Naci Topçuoğlu, sanayi kenti olan Gaziantep'te nitelikli ara eleman sıkıntısının olduğunu görmüş ve kalifiye eleman yetiştirilmesi için kendi adını taşıyan bir meslek yüksek okulu yaptırarak Gaziantep Üniversitesi'ne bağışlamıştı. Bugün yüzlerce öğrencinin eğitim gördüğü M.Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu'nda, özellikle Gaziantep sanayisi için büyük önem taşıyan Halıcılık ve Plastik Teknolojileri Programları, İşletme Programı, Muhasebe Programı, Dış Ticaret ve Gümrük, Uluslararası Lojistik ve Pazarlama, Gıda Teknolojisi alanlarında eğitim veriliyor.
Yaşamı boyunca nitelikli insan yetiştirilmesinde eğitimin önemini savunan ve eğitim kurumlarının geliştirilmesi yönünde birçok destek sağlayan Topçuoğlu, markaların doğduğu kent olan Gaziantep'in bu unvanını almasında, kendi ürettiği markaların dünya genelinde tanınan markalar arasına girmesini başararak önemli rol oynamış ender kişilerden birisi. Bugün ondan geriye iki binin üzerinde insanın iş ve aş imkanı bulduğu Gülsan Holding bünyesindeki modern fabrikaları ve birçok insanın yararlanarak başarıya ulaştığı manevi mirası kaldı.
3 yıl önce geçirdiği kalp krizi sonucunda vefat eden M. Naci Topçuoğlu için 11 Mayıs 2011 Çarşamba günü saat 10.30'da Gaziantep Asri Mezarlık'taki mezarı başında anma töreni düzenlenecek.