CHP'de il başkanlığına atanması beklenen Hayri Sucu, genel merkezin eski Bakan Abdulkadir Ateş'i geçici il başkanlığına ataması üzerine 45 gün içinde yapılacak il başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Sucu, bu atamanın örgütün sesinin yine dinlenmediğini gösterdiğini belirtti. Bu arada Sucu'nun aday olacağını açıklamasıyla birlikte daha önce il başkanlığına aday olduğunu açıklayan Naci Kılıç, Sucu lehine yarıştan çekildi.

CHP il başkanlığına Abdulkadir Ateş'in atanması üzerine, Hayri Sucu il başkanlığına aday olacağını açıkladı. Nesrin Tuncel'in ardından adaylığını açıklayan Naci Kılıç, Hayri Sucu'nun lehine yarıştan çekildiğini söyledi.

BENİM İSMİM AĞIRLIKTAYDI

Hayri Sucu, CHP il Başkanlığına aday olduğunu belirtirken, örgütün sesine kulak verilmemesinden de dert yandı. Sucu, "Niğde Milletvekili Gürer Gaziantep'e geldiğinde partililere kimi il başkanı olarak görmek istiyorsunuz diye sormuş. Tam 141 kişiye aynı soruyu yöneltmiş. 108 kişi benim adımı söylemiş. Yani benim ismim ağırlıkta çıkmış. Yani ben beni başkan yapın demedim. Ancak buna rağmen sağolsun partililer benim ismim üzerinde durmuşlar. Fakat genel merkez Abdulkadir Ateş'i atadı." dedi.

GENEL MERKEZ DİNLEMİYOR

Genel merkezin bir kez daha örgütün sesini dinlemediğini söyleyen Hayri Sucu, "Benim olup olmamam önemli değil. Ben partimin bir neferiyim. Ancak genel merkezin örgütün sesine kulak vermemesi anlamında bunlar insanı üzüyor. Bu atama örgütün sesinin yine dinlenmediğini gösteriyor. Ne diyeyim?" dedi. Meral KINACILAR