Gaziantepspor güçlü rakibi Galatasaraya mağlup oldu, ancak rakibin ismine kolay teslim oldu. rakip Arenada iyi değildi, maç boyunca organize olamadı ama Gaziantepsporun savunmasının hatasını affetmedi.

Yine kaleci Karce geceye damgasını vuran isimdi. Kurtarışları ile arkadaşlarını motive edemedi. Gaziantepspor oyunu sahanın her yönüne yaymaya çalıştı, alanı hep daratlma ve pres yapma düşüncesi içinde oynadı. Daha maçın başında Muhammet Demir sahne aldı 11. dakikada fırsatçılığını konuşturup takımını öne geçirdi. Golün sevinci kısa sürdü. Rakibin beraberlik golü kükremelerine yetiyordu. İlk yarı birer gol daha çok rakibin gol için yüklendiği anlara sahne oldu. İkinci yarıda tempo ve mücadele vardı. Umutun sürpriz golü denk giden oyunda futbolcularımızın tadını kaçırdı ve birazda direncini kırıyordu. Gaziantepspor rakibin savunmasını, dengesini zaman zaman bozdu ancak rakibin adına takılması beraberlik golüne engel oluyordu. Taraftarı önünde ezici oynayamayan, sıradan bir takım görüntüsü dışına çıkamayan galatasaray böyle kötü oyunla bu kadar kolay kazandığı bir maç olmamıştı.

Galatasaray iyi değil ama Gaziantepspor kötüydü. Kenar yönetimi rakibin boşalttığı alanları kullandıramadı, korkaklığı bedelini de ödemiş oluyordu. Galatasaray böyle oynadığı maçı nasıl kazandığı için kendini sorgulamıştır.

Bazı maçları Teknik adamlar alır, oynattığı sistem, hamleleri maça damga vurur. Mutlu Topçu bunu bilemedi. Rakip takım hocasıda çaresizdi ama elindeki bireysel yetenekleriyle kazanmayı bilen taraf oldu. Kısaca Mutlunun rakibe verdiği MUTLULUK oldu.

SON DAKİKA SEVİNCİ

Geçtiğimiz hafta deplasmanda Adana Demirsporu mağlup etmiş ve büyük sükse yapmıştı. Ancak türkiye Kupası maçında Tuzlaspor karşısına gençleri sahaya sürünce beni lig ilgilendirir mesajı veriyordu. dün ligin deneyimli takımı Karşıyakaylı konuk etti. İki takımda önce mağlup olmamayı hedefleyince daha çok orta alanda geçen bir maç ve iki takımda sayısız pozisyonlara girdiler.

Zaman zaman tempolu, çekişmeli geçen maçta Büyükşehir rakibin oyununu bozamadı, istediğini sahaya yansıtamadı. İki takımında gol yememe direnci içinde oynaması zaman zaman sert futbola dönüştü. Büyükşehir oyunu hiç riske etmedi. Kazanamıyor, beraberlikte iyi temposu içinde mücadele verdiler. bu kadro bu takımın zirve hedefi varsa evinde kazanmayı bilmedi ve bu isteğini bu sevdasını da 88. dakikada attığı enfes golle kavuştu. Rakip daha çok bir puana sığınınca son dakika golüne boyun eğdi.