Hafta sonu kendi evinde konuk ettiği Kayserispor maçının galibiyet sevinicini bir kenara bırakan Gaziantepspor teknik direktörü Mutlu Topçu, Galatasaray’ı düşünmeye başladı.

Ligde oynadıkları maçlarda iyi görüntü sergilediklerini ama son dakşkakalrda ki kırılma noktalarının alyhlerine sonuçlandığını aktaran Topçu, Kayserispor karşılaşmasında yine aynı sıkıntıları yaşadıklarını aktardı.

Takımın penaltıcısının Muhammet Demir olduğunu belirten Topçu, şu ana kadar sakatlıklardan dolayı istedikleri performansı sahaya yansıtamadıklarını söyledi.

Yapılan hatalardan dolayı futbolcuların ders çıkarmaları gerektiğini açıklayan genç teknik adam, saha zemininin sezon başında kötü olduğunu ve dolayısıyla kısa süreli çözümlerin netice veremeyeceğini aktardı.

ÜZERİMİZDE BASKI OLUŞTU

Kayserispor maçı öncesi kendi sahalarında oynadıkları iki maçtan da mağlubiyetlerle ayrıldığını kaydeden Gaziantepspor teknik direktörü Mutlu Topçu, “Biz her zaman şunu iddia ediyorduk, iyi mücadele ettiğimiz maçların son 10 dakikasında kayıp verdik. Neticede iki maçta da kırılma anları vardı. İlkinde kırmızı kart ve Beşiktaş maçının serbest vuruştan sonrası gelen goller. Deplasmanlarda ise daha derli toplu, ne yaptığını bilen ve rakibinden daha üstün olan taraftık. Bursaspor’dan üç Akhisar’dan da bir puan aldık ama o maçlardan sonra da üç puanı hak ettiğimizi söylemiştik. Penaltı ve girdiğimiz pozisyonlar kaçtı. Kayserispor maçına da arzulu ve istekli başladık, özellikle ilk yarı net iki pozisyon bulduk bunların gol olmasını isterdik, rahatlamamız açısından değerlendirmemiz gerekiyordu. Üzerimizde baskı oldu, devre arasında arkadaşlarla onu konuştuk. Biz gerekli mücadeleyi verelim, biraz daha sakin olalım, topu yere indirmemiz gerektiğini ve nitekim golü bulacağımızı sabırlı olmamız gerektiğini söyledik. Yine maalesef 10 kişi kalınca son 10 dakikamız sıkıntılı geçti, Arokoyo’yu oyuna sokmak zorunda kaldık oysa böyle maçlarda ikiyi de bulma şansımız vardı. Daha rahat oynayıp, topa daha hakim olan taraf olsaydık daha rahat olabilirdik. Elde ettiğimiz üç puan bizi sıralama da çok iyi bir yere getirdi. Önümüzde ki hafta Galatasaray maçı var zorlu bir deplasman iyi hazırlanmamız gerekiyor” dedi.

PENALTICIMIZ MUHAMMET

Muhammet Demir’in Akhisar maçında kaçırdığı penaltıya değinen Topçu, “Dünyanın en iyi futbolcuları da penaltı kaçırabilirler. Maçtan önce ki toplantıda penaltıyı kullanacak futbolcunun ismi değişmez. Sonuçta Muhammet Demir, çok kişilikli, karakterli ve çalışkan bir oyuncumuz. Akhisar maçında kaçırdı ama Kayseri’ye attı. Dolayısıyla dün üzüldük bugün sevindik, yarın ne olur, yine penaltı olursa Muhammet atar. Muhammet’in olmadığı ortamda bir başka arkadaşımıza kullandırırız ama şu anda penaltıcımız Muhammet Demir’dir” dedi.

SAKATLIKLAR SORUN OLDU

Kayserispor maçında sakatlanan Marçal ve Chubuıke’nin durumları hakkında açıklamalar yapan Topçu, “Marçal’ın geçen hafta içinde yapılan antrenmanda ödem konusunda sıkıntı yaşamıştı ve maç günü yapılan kontrollerde oynayabilir denildi ama ne yazık ki Kayserispor maçında tekrar aynı yerden nüksetmesi nedeniyle Galatasaray maçında oynayacak gibi görünmüyor. Onun yerine oyuna giren Mehmet Sedef’in performansından son derece memnunum iyi oynadı. John Chubuıke, darbeden dolayı çıktı onun durumu daha iyi ama Chubuıke oynadığı dakikalarda iyi mücadele etti. Dolayısıyla doktorla bu iki arkadaş hakkında bilgi alacağız ama büyük ihtimal Galatasaray maçında Marçal oynamaz ama John sahada olabilir” dedi.

DERS ALMASI LAZIM

Devreye kadar transfer sezonunun kapanması nedeniyle hiçbir futbolcu hakkında konuşmanın hoş olmayacağını ifade eden Topçu, “Biz olabildiğince kadromuzu geniş tutmaya çalıştık ama sakatlıklar bizim sıkıntımız oldu. Henüz Anton Putsila’dan yararlanamadık ki bu çok önemli bir oyuncu, geçen hafta yine Demba Camara oyuna girdikten sonra sakatlanarak çıkması sıkıntı oldu. Muhammed İldiz geçen sene çok fazla şans bulamadığı için oyuna girdikten sonra heyecanlandı, daha fazla birşeyler yapma arzusu içindeydi. Tabi istek ve arzu böyle olunca kendini tutamadı iki tane gereksiz sarı kart gördü. O da yaptığına pişmandır ama bunlar futbolun içinde var dolayısıyla herkesin ders alması lazım” dedi.

ZEMİN SIKINTILI

Sahanın zemini ile ilgili sıkıntıları her zaman dile getirdiklerini açıklayan Topçu, “Milli takım arasında maç yapılmadı ve bu saha düzeltilmiş hali daha önceye göre fark var biraz daha yeşil görünüyor ama bizde pas yapmayı arzulayan istekli bir takımız. Deplasman da daha üstün taraflarda olduğumuz maçlarda pas yapan takımız. Neticede böyle bir sıkıntımız var ama neticede bu zemindir. 15 günde bir başkasını getirip koyacak durumumuz yok. Belki bir daha ki milli takım arasında daha iyi olur. Onlara yüklenemeyiz sezon başında zaten saha kötüydü dolayısıyla 15 günlük arada çok bir şey yapılamaz” şeklinde konuştu.