GAZİANTEP'te, merkez Şehitkamil Belediyesi Meclisi'nin aldığı kararla imara açılan İbrahimli bölgesindeki imarlı arazilerin tapuları düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Şehitkamil Belediyesi Meclis salonunda gerçekleştirilen törene; AK Parti Milletvekili Derya Bakbak, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Başkan Yardımcısı Murat Özgüler ile tapu sahipleri katıldı.

Törende konuşan Başkan Rıdvan Fadıloğlu, göreve geldiğindeki en büyük hayalinin İbrahimli bölgesinin imara açılması olduğunu söyledi. Arazi sahiplerine imar sonrası hakkaniyetli dağıtım yapmaya çalıştıklarını söyleyen Başkan Fadıoğlu, "Yaklaşık 1.5 milyon metrekarelik alanı imara açtık. İmara açtığımız bölgeleri büyük imar adaları şeklinde düzenledik. Buradaki amacımız daha önce benzer durumlarda ortaya çıkan sorunları yaşamamaktı. İmarı yapıldıktan sonra kalan düzenli arazilerin tapularını bugün yaptığımız törenle veriyoruz. Tapuları hazırlarken elimizden geldiğince insanların sahipleri olduğu arazilerdeki yerleri almasını sağladık. Buradaki imar değişikliğiyle alt yapısı, camisi, sosyal tesisi, yeşil alanı en ince ayrıntısına kadar düşünüldü. Şimdi orada inşaatlar başlayınca su, elektrik ve doğalgaz gibi alt yapı işleri tamamlanmış ve üzerinde yollar yapılmış olarak başlayacak. Böylece yolu tekrar kazıp yeniden alt yapı işine girmek gibi bir sorun oluşmayacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 2 bin kişiye ait imarlı arazi tapuları salonda bulunan 100 arazi sahibine temsili olarak verildi.