Gaziantepspor kendi evinde çok önemli bir galibiyet aldı. Geçen hafta Mersin'i yenen kırmızı-siyahlılar bu kez ligin güçlü takımı Akhisar'ı Muhammet Demir'in attığı golle yendi ve maç fazlasıyla 3. sıraya yükseldi.

90' Akhisar Bld.Spor son saniyelerde kazanılan serbest vuruştan da yararlanamayınca Alper Ulusoy son düdüğünü çalıyor ve Gaziantepspor kendi sahasında güzel bir oyunla rakibini 1-0 mağlup etmeyi başarıyor.

90' Serhan Yılmaz, faul düdüğünden sonra topla oynamaya devam edince sarı kart görüyor.

90' Gaziantepspor da son oyuncu değişikliğini gerçekleştiriyor. Muhammet Demir alkışlarla kenara geliyor ve yerine Honduraslı futbolcu Carlo Costly oyuna giriyor.

90' John Chibuike kenara geliyor ve genç futbolcu Serhan Yılmaz oyuna dahil oluyor.

90' Karşılaşmanın sonuna en az 5 dakika ilave ediliyor.

87' Didier Zokora, orta alanda rakibi John Chibuike'nin gitmesine izin vermiyor ve hakem faul düdüğünü çalıyor.

85' Akhisar Bld.Spor son oyuncu değişikliğini yapıyor. Saidi Ntibazonkiza kenara geliyor ve yerine Kadir Keleş kalan dakikalarda mücadele edecek.

85' Ceza sahası önününden kazanılan serbest vuruşu Uğur Demirok bekletmeden hızlı bir şekilde kullanıyor ancak topu arkadaşlarıyla buluşturamayınca Bilal Kısa'nın tepkisine maruz kalıyor.

82' Muhammet Demir'in şık hareketler sonrasında verdiği ara pasla ceza sahası içinde John Chibuike ofsayt pozisyonunda kalıyor.

80' Didier Zokora, hava topu mücadelesinde Gökhan Süzen'e faul yapıyor ve bu müdahale sonrasında sarı kart görüyor.

79' Serbest vuruşu Bilal Kısa kullanıyor ve vuruşu farklı şekilde üstten auta gidiyor.

78' Bilal Kısa, Erdem Şen'in müdahalesi ile yerde kalıyor ve Akhisar Bld.Spor, kaleyi tam cepheden gören bir noktadan serbest vuruş kullanacak.

76' Gaziantepspor'da ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Emre Nefiz'in yerine Mustafa Durak oyuna dahil olan isim.

76' Bu kez sağ kanatta gördüğümüz Gökhan Süzen, tek başına topla ilerliyor ve ceza sahasına girerken yaptığı orta yan ağlarda kalıyor.

75' Barış Yardımcı kendini yere bırakıyor ve sağlık ekipleri tedavisi için oyun alanına geliyor.

72' Kazanılan köşe vuruşu sonrası top ceza sahası dışına açılıyor ve Bilal Kısa'nın topun gelişine yaptığı vuruş, Gaziantepspor savunmasından geri dönüyor.

71' Akhisar Bld.Spor bir oyuncu değişikliği daha gerçekleştiriyor. Bruno Mezenga oyundan alınıyor ve yerine Kerim Zengin oyuna dahil oluyor.

71' İlk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da Gaziantepspor, Gökhan Süzen ile sol kanattan etkili ataklar gerçekleştiriyor.

69' Bilal Kısa, topu kaptırdıktan sonra rakibine sert giriyor ve bu müdahale sonrasında sarı kartla cezalandırılıyor.

67' Sağ kanattan gelişen hızlı atakta Saidi Ntibazonkiza yerden pasını ceza sahasına doğru gönderiyor ve ceza sahası içinde sağ çaprazda topla buluşan Mehmet Akyüz, yerden vuruşunu yapıyor ve son anda topa uzanan Zydrunas Karcemarskas, topu çelmeyi başarıyor.

66' Emre Nefiz kısa süreli bir sakatlık geçiriyor ve oyun durmuş durumda.

64' Sol kanatta köşe gönderine yakın bir noktada topla buluşmak isteyen Gökhan Süzen için bayrak kalkıyor.

62' Erdem Şen, Bruno Mezenga'ya yaptığı müdahale sonrasında karşılaşmada sarı kart gören bir başka isim oluyor.

61' Erdem Şen'in ceza sahası dışından yaptığı vuruş savunmaya çarpıp ceza sahası içinde John Chibuike'nin önünde kalıyor ve John Chibuike'nin altıpasın sağından yaptığı vuruş istediği gibi olmuyor.

60' Akhisar Bld.Spor beraberliğe çok yaklaşıyor ! Saidi Ntibazonkiza sağ kanattan ceza sahasına sokuluyor ve yerden içeriye çeviriyor. Ceza sahası çizgisinde müsait durumda Didier Zokora'nın yerden vuruşunu kaleci Zydrunas Karcemarskas direğin dibinden çıkarmayı başarıyor.

58' Sol kanatta köşe gönderine yakın bir noktada topla buluşan John Chibuike, ceza sahasına ortasını yapıyor ancak hiç bir Gaziantepsporlu futbolcu topa dokunamıyor.

57' Sağ kanattan Ahmet Cebe'nin ceza sahasına ortasında müsait durumda Bruno Mezenga'nın kafa vuruşu yandan auta gidiyor. Akhisar Bld.Spor'un beraberlik çabaları yine sonuç vermiyor.

55' Sol kanattan köşe vuruşunu Bilal Kısa kullanıyor ve yaptığı orta doğrudan yan ağlarda kalıyor.

54' Bruno Mezenga'nın ceza sahasına yaptığı ortaya altıpasının önünde Theofanis Gekas dokunamıyor.

53' Sol kanattan atağa katılan Şenol Can, Muhammet Demir ile verkaç yaptıktan sonra ceza sahasına ortasını yapıyor ancak Akhisar Bld.Spor savunması bu pozisyonda geçit vermiyor.

51' Serbest vuruşu kullanmak için topun başına Gökhan Süzen geliyor ve ortasını savunma uzaklaştırıyor.

50' Gökhan Süzen topla birlikte süratle ceza sahasına girmek isterken Ahmet Cebe'nin müdahalesi ile yerde kalıyor ve Gaziantepspor serbest vuruş kullanacak.

49' Ceza sahasına yakın bir mesafeden hafif sağ çaprazdan Saidi Ntibazonkiza'nın ceza sahasına ortasını savunma uzaklaştırıyor. Akhisar Bld.Spor, bu ataktan da sonuç alamıyor.

48' Bruno Mezenga'nın sol kanattan yaptığı ortayı ceza sahası içinde Mehmet Akyüz indiriyor fakat sonrasında savunma topu uzaklaştırmayı başarıyor.

47' Akhisar Bld.Spor atağında Bilal Kısa'nın uzun pasıyla ceza sahası içinde topla buluşmak isteyen Mehmet Akyüz'den önce kaleci Zydrunas Karcemarskas topa sahip oluyor.

47' Akhisar Bld.Spor atağında Bilal Kısa'nın uzun pasıyla ceza sahası içinde topla buluşmak isteyen Mehmet Akyüz'den önce kaleci Zydrunas Karcemarskas topa sahip oluyor.

46' Akhisar Bld.Spor, ikinci yarıya bir oyuncu değişikliği ile başlıyor. Arnaud Djoum ikinci yarıda yerini Mehmet Akyüz'e bırakıyor.

46' Alper Ulusoy düdüğünü çalıyor ve karşılaşmanın ikinci yarısı başlıyor.

45' Çok ilginç bir pozisyon yaşanıyor ve Akhisar Bld.Spor, atağı sonrasında kaptırılan top orta alanda Muhammet Demir'in önünde kalıyor ve Muhammet Demir'in topu faulle aldığını düşünen Akhisar Bld.Sporlu futbolcular uzun bir süre Muhammet Demir'e müdahale etmeyince kale önüne kadar sokulan Muhammet Demir, pasını müsait durumdaki arkadaşına veremeyince 2 ye 1 kaldığı pozisyonu cömertçe harcıyor.

45' Alper Ulusoy ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor ve Gaziantepspor, ilk devreyi 1-0 önde kapatıyor.

45' Güray Vural ve Saidi Ntibazonkiza itirazlarından dolayı sarı kart gören isimler oluyor.

45' İlk yarının sonuna en az 1 dakika ilave ediliyor.

44' Gaziantepspor tehlikeli geliyor. Erdem Şen'in pasıyla sağ kanattan hücuma katılan Barış Yardımcı, arka direğe doğru ortasını yapıyor ancak herkesi geçen top doğrudan direğin dibinden atua çıkıyor.

43' Gaziantepspor, ilk yarının son dakikalarında oyunun kontrolünü tekrar eline almış durumda.

41' İsmail Konuk, orta alanda Chico'ya yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart görüyor.

39' Gaziantepspor, Muhammet Demir ile ikinci gole çok yaklaştı ! Sağ kanattan gelişen atakta, yerden gelen topa altıpas önünde Gökhan Süzen vuramıyor ve geriye açılan topa Muhammet Demir'in gelişine vuruşunu kaleci Emrah Tuncel harika çıkarıyor.

37' Sol kanattan Güray Vural'ın ceza sahasına yaptığı ortayı savunmada Elyasa Süme kafayla topu tehlikeli bölgenin dışına uzaklaştırıyor.

36' Sol kanattan Güray Vural'ın gönderdiği uzun pas sonrasında ceza sahası içinde topla buluşan Theofanis Gekas için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

34' Akhisar Bld.Spor, Theofanis Gekas ile beraberlik golüne yaklaşıyor ! Sol kanattan atağa katılan Güray Vural yerden ceza sahasının hemen önünde sol çaprazda bulunan arkadaşı Theofanis Gekas'a pasını veriyor. Theofanis Gekas ceza sahasına girdikten sonra ayağının dışıyla uzak kale direği dibine etkili vuruyor ve top az farkla auta gidiyor.

32' Bu dakikalarda Akhisar Bld.Spor'un beraberlik arayışları sürüyor.

29' Bilal Kısa'nın ceza sahasına yaptığı orta kafalardan sekiyor ve havalanan topa kaleci Zydrunas Karcemarskas sahip olmak isterken top bir anda elinden kaçıyor fakat tehlike büyümeden tekrar topun sahibi olmayı başarıyor.

25' Gökhan Süzen için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

23' John Chibuike verdiği güzel kafa pasıyla golün asistini yapıyor.

23' GOOOLLL!!! Gaziantepspor, Muhammet Demir'in attığı golle karşılaşmada 1-0 öne geçiyor. Gbenga Arokoyo'nun sağ kanattan ceza sahasına doldurduğu topa Muhammet Demir kafayla pasını John Chibuike'ye veriyor. John Chibuike de tekrar kafa pasıyla Muhammet Demir'i topla buluşturuyor. Seken topa Muhammet Demir gelişine çok klas bir vuruş yapıyor ve topu üst ağlarla buluşturuyor.

21' Akhisar Bld.Spor yarı alanında yaşanan ikili mücadelede Bruno Mezenga, rakibi John Chibuike'ye topu almak isterken faul yapıyor ve tehlikeli sayılabilecek bir noktadan Gaziantepspor serbest vuruş kullanacak.

18' Ceza sahası dışı hafif sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Bilal Kısa geliyor ve ortasında top farklı şekilde doğrudan dışarı çıkıyor.

16' Gökhan Süzen, sol kanattan bindirmeleri ile şu ana kadar çok etkili oluyor.

13' Az önceki pozisiyona çok benzer bir şekilde yine Gökhan Süzen'in köşe vuruşundan ceza sahasına yaptığı ortaya ceza sahası içinde Erdem Şen ayak koyuyor ancak savunmaya çarpan top bir kez daha kornere gidiyor.

12' Gaziantepspor gole çok yaklaştı ! Atak yönü sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda, Gökhan Süzen'in ceza sahasına kavisli ortasına altıpasın sağ çaprazında Erdem Şen kafayla topu tehlikeli bölgeye dolduruyor. Kalenin bir kaç metre önünde Gbenga Arokoyo, müsait durumda kafa vuruşunu yapıyor ancak top üstten auta gidiyor. Gbenga Arokoyo, bu pozisyonda zoru başarıyor.

10' Mücadelede yüksek temponun yanı sıra, ataklar iki takım için de faulle sonlandırılıyor.

9' Gökhan Süzen'in kullandığı köşe vuruşu sonrasında ceza sahası içinde Chico, yükselirken rakibi Uğur Demirok'a faul yapıyor.

6' Didier Zokora, rakibi John Chibuike'yi orta alanda arkadan çekerek durduruyor ve Akhisar Bld.Spor serbest vuruş kullanacak.

4' Bilal Kısa'nın köşe vuruşundan ceza sahasına etkili ortasını kaleci Zydrunas Karcemarskas tek yumrukla kornere çeliyor. Akhisar Bld.Spor, bir kez daha korner kullanacak.

3' Ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Bruno Mezenga, topu kontrol edip dönerek vuruşunu yapıyor ve savunmaya da çarpan top kornere gidiyor.

1' Alper Ulusoy ilk düdüğünü çalıyor ve karşılaşma başlıyor.

MÖ Karşılaşma öncesi ev sahibi Gaziantepspor 12 puanla 8.sırada bulunurken, konuk ekip Akhisar Belediyespor 14 puanla ligde 3.sırada yer alıyor.

MÖ Ev sahibi Gaziantepspor mücadeleye sakatlıkları bulunan Aboubacar Camara, Koray Arslan ve Lucas Ontivero’dan yoksun çıkacak. Akhisar Belediyespor’da ise Kenan Özer sakatlığı nedeniyle takımdaki yerini alamayacak.

MÖ Lig tarihinde 4 kez karşılaşan iki ekibin mücadelesinde, 1 kez Akhisar Belediyespor gülerken, 3 kez de taraflar arasındaki eşitlik bozulmadı.

MÖ Kamil Ocak Stadı’nda 20:00’de başlayacak mücadeleyi Alper Ulusoy yönetecek.

MÖ Spor Toto Süper Lig’in 9. haftasında Gaziantepspor evinde Akhisar Belediyespor’u konuk ediyor.

GAZİANTEPSPOR1. ZYDRUNAS KARCEMARSKAS
3. ABDULLAH ELYASA SÜME
4. EMMANUEL JOHN CHIBUIKE
5. ŞENOL CAN
6. ERDEM ŞEN
7. EMRE NEFİZ
10. MUHAMMET DEMİR
15. GBENGA AROKOYO
22. GÖKHAN SÜZEN
25. LUIS FRANCISCO GRANDO
26. BARIŞ YARDIMCI
Yedekler
34. ERAY BİRNİÇAN
8. OĞUZHAN TÜRK
11. İBRAHİM AKIN
13. CARLO YAIR COSTLY YAIR
21. MUSTAFA DURAK
27. SERHAN YILMAZ
28. BINYA AUGUSTIN GILLESAKHİSAR
44. EMRAH TUNCEL
4. İSMAİL KONUK
5. BİLAL KISA
8. GILLES ARNAUD SUTCHUIN DJOUM
11. THEOFANIS GKEKAS
15. UĞUR DEMİROK
20. AHMET CEBE
22. GÜRAY VURAL
26. SAIDI NTIBAZONKIZA
45. DEGUY ALAIN DIDIER ZOKORA
80. BRUNO FERREIRA MOMBRA ROSA
Yedekler
18. OĞUZ DAĞLAROĞLU
7. TAŞKIN ÇALIŞ
17. MEHMET AKYÜZ
29. KERİM ZENGİN
40. DOUGLAS FERREIRA
61. ÇAĞLAR BİRİNCİ
89. KADİR KELEŞ