Mütercim Asım ortaokulu, örnek teşkil edebilecek bir etkinliğe ev sahipliği yaparak ‘Kültür Sokağı’nı oluşturdu. Türk edebiyatına yön veren şair ve yazarların biyografileriyle eserlerinin sergilendiği ‘Kültür Sokağı’ veliler tarafından da ilgi gördü.

Mütercim Asım ortaokulu müdürü İlhan Gök’ün onay verdiği projeye öğretmenler ve öğrenciler katkı sunarak, önemli bir etkinlik sahnelendi. Okulun Kültür ve Edebiyat Kulübünün organize ettiği ‘Kültür Sokağı’ açılışını il milli eğitim müdürü Mustafa Yanmaz, Şehitkamil ilçe milli eğitim müdürü Mehmet Yağcı, Deva Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Tahmazoğlu, Can Reklam Ajans Yönetim Başkanı Edip Tataroğlu, Mütercim Asım Ortaokulu müdürü İlhan Gök ve öğretmenler gerçekleştirdi.

ÖĞRENCİLER TANITTI

Etkinlikte eserleriyle Türk edebiyatına damga vurmuş şair ve yazarlar öğrenciler tarafından tanıtıldı. Öğrencilerin çalışmaları standlar halinde koridora yerleştirilerek bir şairler ve yazarlar sokağı oluşturuldu. Etkinlik boyunca katılımcılar ve öğrenciler arasında güzel diyaloglar gerçekleşti. Programın sonunda Mütercim Asım Ortaokuluna maddi ve manevi katkılarından dolayı Deva Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Tahmazoğlu’na İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz tarafından ve Can Reklam Ajans Yönetim Başkanı Edip Tataroğlu’na İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı tarafından plaketleri takdim edildi. Etkinliğin kapanışında okul müdürü İlhan Gök davetlilere İstiklal Marşı’nın orijinal metnini hediye etti. MUHARREM TÜRKOĞLU