ÇOCUKLARDAN AL MESAJI

Mütercim Asım Ortaokulu öğrencileri, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nde dikkat çeken bir etkinliğe imza attı. Okul bahçesinde toplanan öğrenciler, açtıkları pankartlarla 'Annemi çok seviyorum, şiddet görsün istemiyorum", "Baba birazda sen yemek yapsana" "Babalar dövsün diye anne olmadık', "Özgecan son olsun" mesajını verdi.

Mütercim Asım Ortaokulu öğrencileri, Büyükşehir Belediyesi ve DEVA hastanesi işbirliği ile organize ettiği 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü öncesi ‘Kadına Şiddeti kınadı. Okul müdürü İlhan Gök’ün konuşmalarıyla başlayan etkinlik, katılımcı Leyla Gündüz’ün 5 Aralık Kadın Hakları Günü hakkında öğrencileri bilgilendirmesiyle devam etti.

YÜRÜYÜŞ YAPTILAR

Kadın velilerle söyleşi şeklinde süren etkinliğin ardından öğrencilerin kadın hakları ile ilgili kendi hazırladıkları afişlerle Maaş kuyu caddesinde oluşturdukları yürüyüşle sona erdi. Afişlerde kadına karşı şiddete, kadın hakları ihlaline dikkat çekildi.

EN DEĞERLİ CANLIDIR

Mütercim Asım Ortaokulu Müdürü İlhan Gök, öğrencilere yaptığı konuşmada şunlara değindi: "Allah’ın yarattığı en değerli canlı insandır. İnsanın en değerlisi ise kadındır. Bu kıymetinden dolayı kadın altın ile emsal gösterilmiştir. Çağımız kadına şiddeti konuşuyor ama asıl olan kadında sevgiyi aramak ve muhabbeti bulmaktır. Amacımız şiddeti hatırlatmak veya anmak değil şiddete sebep olan unsurları ortadan kaldırmaktır. Sonucu konuşmak değildir. Bunu gerçekleştirecek olan alacak olduğumuz eğitimdir. Millet olarak kadınımızı seviyoruz ama sevmeyi bilmiyoruz. Okul olarak insanları sevmeyi öğretmek gibi bir amacımız var." LEYLA ÖZEKŞİ POLAT