Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, İnşaat Müteahhitleri Konfedarasyonu’nu ziyaret etti. İMKON Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Apa’nın da yer aldığı ziyarette, sektörün sorunları ve özellikle de yıllardır mecliste yasalaşmayı bekleyen Müteahhitlik Hizmet Yasası görüşüldü.

Ziyarette konuşan İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, Türkiye genelinde 50’ye yakın derneği temsil etiklerini belirterek, bu anlamda sektörün en büyük sivil toplum kuruluşu olduklarını söyledi. Sektörün çok ciddi sorunlarla karşı karşıya bulunduğuna dikkat çeken Tahir Tellioğlu, bunların başında, yıllardır gerçekleştirilemeyen Müteahhitlik Hizmet Yasası’nın geldiğini söyledi.

ENGELLER KALDIRILMALI

Yasanın halen TBMM’de beklediğini kaydeden Tellioğlu, sektörün önündeki engellerin kaldırılması için ve aynı zamanda belirli bir disiplin altına alınması için yasanın bir an önce çıkartılmasını istedi. Tellioğlu, "Müteahhitlik hizmeti Türkiye ekonomisine yüzde 25 katma değer katan bir sektör olmasına rağmen birçok sorunla boğuşuyor. Ayrıca sektördeki çürükler sebebiyle uluslararası arenada da prestij kaybı yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

TÜRKEŞ: SEKTÖRÜ DİNAMİK TUTMAK ZORUNDAYIZ

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ise müteahhitlik sektörünün güçlenmesi için gerekli adımların atılacağını söyledi. Ülke ekonomisinde, inşaat sektörünün önemli bir yerinin bulunduğunu belirten Türkeş “Dolayısıyla bu sektörü hep dinamik tutmak zorundayız. Sektörümüzün sorunlarını dinledik. Hükümet olarak bu konuda üzerimize düşeni yapacağız. Şu sıralar terörle mücadelede önemli bir süreç yaşıyoruz. Bu süreci de ülke ve millet olarak, birlik beraberlik içerisinde aşacağız” dedi.

DESTEK VURGUSU

Bunun üzerine İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu’da ülkenin yaşadığı zorlu süreçte, özellikle güvenlik güçlerinin terörle mücadelesi noktasında her türlü ikmal, lojistik ve inşaat işlerini, Kalekolları, sınır duvarlarını müteahhitlik bedeli almadan üstlenmeye hazır olduklarını açıkladı. Tuğrul Türkeş’de, müteahhitlerin bu desteğine teşekkür ederek karşılık verdi. BÜLTEN