Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa, derneği ziyarete gelen MHP Gaziantep Milletvekili adayı Ümit Özdağ’dan, müteahhitlik yasasının yeni yasama döneminde acilen çıkması için destek istedi.

MHP’li Prof.Dr.Ümit Özdağ’ın GAİMDER’in ziyareti sırasında yapı sektörünün sorunlarını anlatan Başkan İbrahim Apa, gerek iktidar, gerekse muhalefet partilerinden bu konuda ortak hareket etmelerini beklediklerini söyledi. Gaziantep’in dinamik bir şehir olduğunu belirten İbrahim Apa, ciddi sorunlarının bulunduğunu, bunların başında ise müteahhitlik meslek yasasının henüz çıkmamış olmasını gösterdi. Apa, “Her isteyenin bir gün içerisinde müteahhit olabildiği ve dilediği zamanda sektörden çıkabildiği ortamda, gerçek manada bu işi yapan meslektaşlarımız haksız rekabet ile karşı karşıya kalıyor. Müteahhitlik sektörünün belirli bir disiplin altına alınması için yıllardır mücadelesini ettiğimiz yasanın bir an önce çıkmasını istiyoruz. Gerek GAİMDER olarak gerekse çatı kuruluşumuz İMKON olarak bu konuda bütün siyasi partilerden destek bekliyoruz. Bu anlamda, sizlerin de desteğine talibiz” diye konuştu. Apa ayrıca, inşaat sektörüyle alakalı olarak şehrin enerji altyapısından kaynaklı sorunlarının bulunduğunu belirterek, bu konuda da bilgi aktardı.

“GAZİANTEP KÜLTÜR BAŞKENTİ OLABİLİR”

MHP Milletvekili Adayı Ümit Özdağ ise, buraya müteahhitleri dinlemeye geldiğini, 7 Haziran seçimleri sonrasında da GAİMDER ile irtibatı koparmayarak, mecliste onların sesi olacağını söyledi. Ziyarette, müteahhitlerin sorularını da cevaplandıran Ümit Özdağ, MHP’nin herkesi kucaklayan bir parti olduğunu belirtti. Özdağ, Gaziantep’in uyuşturucu batağından temizlenerek, 500 bini bulan Suriyelilerinde ülkesine gitmesiyle bir kültür başkenti olabileceğini de sözlerine ekledi. Haber Merkezi