Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa ve Yönetim Kurulu, bir süre önce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne atanan Hasan Alan’ı ziyaret etti. Ziyarette görüşülen ana konu, kentsel dönüşüm oldu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Alan, müteahhitlerin şehrin hem altyapısı hem de üstyapısı olduklarını belirterek “Sizlerin önerilerine her zaman ihtiyacımız var. Gerek Oda ve Dernekler, gerekse STK’lar bizlere güç katacaktır. Bizimde donanımlı arkadaşlarımız var. Gücümüzü birleştirdiğimizde Gaziantep’e daha güzel hizmetler yapacağımıza inanıyorum” dedi.

GAİMDER Başkanı İbrahim Apa da, derneğin yapısı ve faaliyetleri hakkında Hasan Alan’ı bilgilendirdi. Sektörün problemlerini anlatan Apa, müteahhitler olarak kentsel dönüşüme katkıda bulunmak istediklerini açıkladı. Apa “Belediyelerimizin kentsel dönüşüm alanında yaptıklarını önemsiyoruz. Ancak müteahhitler kesinlikle kentsel dönüşümün içerisinde olmalı. Kentsel dönüşüm projelerinin sadece belediye eliyle yürütülmesi, bu süreci uzatır. Gaziantep’te kentsel dönüşümün hızlı ve sağlam bir zemin içerisinde yapılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile her türlü işbirliğine açık olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

Ziyarette, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün bu konudaki çalışmalarının desteklenmesi ve iki kurum arasında işbirliğinin devam ettirilmesi için görüş birliğine varıldı. Bülten