Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in müteahhitlere bilgi ve şikayet içeren mektup göndermesi ve bunu Gazetemizin gündeme getirmesi üzerine İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Rıdvan Köksüzer, "Müzeye karşı değiliz" başlıklı açıklama yaptı. Köksüzer, kent yararına görmedikleri uygulamalar için yargıya gittiklerini ve 1997 yılında Celal Doğa'ı da Yüzüncü Yıl Kültür Parkı içindeki alanın ticariye çevrilmesiyle ilgili satış kararının iptali için yargıya başvurduklarını söyledi.Köksüzer, "Türkiye'nin her tarafında olduğu gibi Gaziantep'te de kaçak ve ruhsata aykırı yapılar yapılmıştır. Bugün gerek belediyenin denetimleri, gerekse yapı denetim şirketlerinin ve müteahhitlerin sorumluluğu çerçevesinde genel olarak ruhsatlı projelere uyulmaktadır. Müteahhitler Derneği olarak bu konuda sorumluluğumuzun bilincinde olarak gerek Büyükşehir Belediyesi, gerekse ilçe belediyelerimizle birlikte şehrimizin düzenli yapılaşması konusunda her zaman yardımcı olmaya hazırız" dedi.İşte İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Rıdvan Köksüzer'in açıklaması"GAZİANTEP İNŞAAT MÜTEAHHİTLERİ DERNEĞİ MÜZEYE KARŞI DEĞİLDİR"Büyükşehir Belediyesi tarafından İstasyon Caddesi üzerindeki fuar alanı olarak bilinen yer üzerine otel ve alışveriş merkezi yapımı için imar tadilatı yapılmıştı. Yapılan bu imar tadilatıyla yıllardır bu bölgenin akciğeri konumundaki Fuar alanı bu özelliğini kaybedeceği gibi ulaşım yönünden de bu bölgede sıkıntılar yaratacağı düşüncesiyle; Kent yararına görmediğimiz bu uygulamanın iptali için diğer sivil toplum örgütleriyle beraber yargıya gitmiştik. Hiçbir politik ön yargı taşımadan tamamen yukarıdaki kaygılarımız nedeniyle böyle bir karar almıştık.
Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Asım Güzelbey'in derneğimiz üyelerine yönelik mekbubu basında da yer aldığı üzere politik bir davranış olarak nitelenmiştir.
Ayrıca Sn. Asım Güzelbey, Türkiye'de ilk defa müteahhitler Derneği'nin Büyükşehir Belediyesini dava ettiğini söylemektedir. Oysa 1997 yılında Müteahhitler Derneği Yüzüncü Yıl Kültür Parkı içindeki alanın ticariye çevrilmesiyle ilgili satış kararının iptali için aynı sivil toplum örgütleriyle beraber yargıya gitmişti.
O dönem dava edilen Belediye Sn. Celal Doğa'ın başkanlık yaptığı dönemdir. Yani aynı sivil toplum örgütleriyle beraber müteahhitler Derneği hiçbir siyasi düşünce taşımadan tamamen bir kentlilik sorumluluğu içide geçmişte nasıl hareket ettiyse bugün de aynı şekilde hareket etmiştir.Ayrıca Sn. Asım Güzelbey'in şehrimize yapılmasını elzem olarak gördüğü müze konusundaki düşüncelerini destekliyoruz.
Gaziantep'in turizmde söz sahibi olabilmesi için önemli bir değer olan mozaiklerin sergilenmesi için bir müzeye ihtiyaç vardır.
Dernek olarak bu müzenin yapımı için maddi manevi üzerimize ne düşüyorsa yerine getirmeye hazırız.
Bunun yanı sıra bir dönem Türkiye'nin her tarafında olduğu gibi Gaziantep'te de kaçak ve ruhsata aykırı yapılar yapılmıştır. Bugün gerek belediyenin denetimleri, gerekse yapı denetim şirketlerinin ve müteahhitlerin sorumluluğu çerçevesinde genel olarak ruhsatlı projelere uyulmaktadır. Müteahhitler Derneği olarak bu konuda sorumluluğumuzun bilincinde olarak gerek Büyükşehir Belediyesi, gerekse ilçe belediyelerimizle birlikte şehrimizin düzenli yapılaşması konusunda her zaman yardımcı olmaya hazırız".