Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, Seçim çalışmaları kapmasında GAİMDER’i (Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği) ziyaret ederek müteahhitlerin sorunlarını dinledi ve projelerini anlattı. Şahin, inşaat sektörünün kendileri için çok önemli olduğuna vurgu yaparak, ‘’sorunlarınızın neler olduğunu biliyoruz ve bu sorunları çözeceğiz’’ dedi. Ziyarette Fatma Şahin’e Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, İl Başkanı Ahmet Uzer, İlçe Belediye Başkanları Mehmet Tahmazoğlu ve Rıdvan Fadıloğlu eşlik etti.

KÖKSÜZER SORUNLARI ANLATTI

GAİMDER Başkanı Rıdvan Köksüzer, meslektaşları adına yaptığı konuşmada adaylara, Müteahhitlerin sorunlarını anlattı. Köksüzer, imar yönetmeliği, garaj tapulu konutlar, hafriyat atıklarının toplanması, arsa temini, kentsel dönüşüm, ulaşım ve trafik gibi çok önemli konularda şehrin yaşadığı problemleri ve bu konulara ilişkin çözüm önerilerini anlattı.

ŞAHİN; BU SEKTÖR ÇOK ÖNEMLİ

Fatma Şahin Müteahhitlere hitaben yaptığı konuşmasında inşaat sektörünün çok önemli bir sektör olduğunun altını çizerek, ‘’Bu alan, bu sektör tek başına bireysel bir sektör değildir. Baktığınız zaman siz rahat olduğunuzda, eğer siz iş yapabiliyorsanız, bu ülkenin ekonomik canlılığını gösteriyor. Bu sektöre tek başına bir inşaat sektörü olarak bakmamak lazım bu sektörün katma değeri çok yüksek, yan sektörleri çok yüksek, istihdam odaklı büyümeye en büyük desteği veren bir sektörden bahsediyoruz. Dolayısıyla, bu sorunlar bunların bireysel sorunları deyip geçeceğimiz bir alan değildir. Biz sizlerin sorunlarını biliyoruz ve bunları hep beraber çözeceğiz. Biz ekonomik gelişimini tamamlamış, huzurlu, mutlu bir şehir olacaksak sizlerle olan işbirliğimizi arttırarak devam ettirmeliyiz’’ diye konuştu.

YENİ İMAR YÖNETMELİĞİ SÖZÜ VERDİ

Şahin, İmar Yönetmeliği’nin Gaziantep’e özgü olmadığı yönündeki yoğun şikayetler üzerine, ‘’İlçe Belediyelerimizle birlikte, bu göreve seçilirsek, seçimin hemen ardından bir çalışma komitesi kuralım. Gaziantep’e özgü İmar Yönetmeliği’ni oluşturalım ve bunu da Ankara nezdinde onaylatarak, sorunları hep birlikte çözelim’’ diye konuştu. Şahin, toplantıda seçilmesi halinde hayata geçireceği projeleri içeren bir sunum yaparak kentsel dönüşüm, trafik, ulaşım ve sosyal belediyecilik gibi konularda yapacaklarını anlattı.

GARAJ TAPU SORUNU BİZİ AŞIYOR

Sorulan bir soru üzerine garaj tapulu daireler meselesine ilişkin açıklama yapan Şahin şunları söyledi. ‘’ Bu bizi aşan bir konu buna belediye olarak yapabileceğimiz çok bir şey maalesef yoktur. Bu konuda en temel ve en kesin çözüm yolu yasa çıkarılmasıdır. Bunun için imar affı gerekiyor yani Parlamento bu konuya el atıp bir yasal düzenleme yaparak sorunu çözmelidir. Bizim tek başına belediye olarak yapabileceğimiz bir iş değil çözüm Parlementodur.’’

FADILOĞLU; ‘’ HEP SİZLERLE BERABER ÇALIŞTIK’’

Toplantıda söz alan Şehitkamil Belediye Başkanı ve Adayı Rıdvan Fadıloğlu, görev yaptıkları süre içerisinde GAİMDER ile çok yoğun şekilde birlikte çalıştıklarının altını çizerek, ‘’ Biz görev süremiz boyunca hep sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde çalıştık. mimarlar odası, mühendisler odası ve müteahhitler odasıyla hep işbirliği içinde çalışarak beraber kararlar aldık ama en çokta sizlerle beraber çalıştık mesela kongre merkezini yaparken yerini sizlerle belirledik ortak akılla beraber işler yaptık bundan sonrada beraber çalışmaya devam edeceğiz’’ diye konuştu.

TAHMAZOĞLU; ‘’ BİZİ RAKİP OLARAK GÖRMEYİN’’

Şahinbey Belediye Başkanı ve Adayı Mehmet Tahmazoğlu’da müteahhitlerin şehrin gelişmesindeki öneme vurgu yaparak, ‘’ Sizleri ve sizlerin sorunlarını çok önemsiyoruz. Yeni dönemde de uyum içinde çalışacağımızı düşünüyorum.’’ dedi. Tahmazoğlu ayrıca kentsel dönüşüm kapsamında 400 TL taksitle konut sattıkları için müteahhitlerin kendilerini rakip olarak görmemesi gerektiğini ifade etti. BAHRİ GEBEL